Aastaga 63 kilo kaotanud naine: tunnen end kümme aastat nooremana

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanya oma emaga, kes mahub nüüd tema vanade pükste säärde.
Tanya oma emaga, kes mahub nüüd tema vanade pükste säärde. Foto: Mercury Press and Media Ltd/Caters News Agency

Lincolnist pärit 29-aastane Tanya Austin näeb otsekui kümme aastat noorem välja pärast seda, kui kaotas aastaga üle 60 kilo. Oma edu aluseks peab ta suures osas muutusi vaba aja veetmises. 

Varem sõi Tanya päevas umbes 4000 kilokalorit ja vähemalt neli korda nädalas tellis koju kiirtoitu. Nädalavahetustel oli tal kombeks käia ööklubides ja end silmini täis juua. 2016. aasta märtsis sündis talle aga pisipoeg, mis sundis naist oma elustiili muutma, kirjutab Daily Mail.

Pisikese beebi kõrvalt ei jäänud enam pidutsemiseks mahti ja Tanya nägi, et peab lapsega tegelemiseks kõvasti pingutama. See oleks olnud lihtsam, kui ta ei oleks olnud nii paks. Viimaseks ajendiks sai üks peol tehtud pilt, kus Tanya paistis väga suur ja higist märg. See oli naisele märgiks, et sama elustiili ta enam elada ei saa. 

Tanya varem.
Tanya varem. Foto: Mercury Press & Media Ltd/Caters News Agency

«Kuna ma olen väga pikk, olen alati olnud veidi suur, aga noorena olin ma sportlik ja tänu sellele ka terve,» tunnistas ta. «Aga kui ma sain 19, siis midagi muutus ja ma tahtsin ainult oma sõpradega välja jooma minna. Loobusin spordist, sest see segas pidutsemist.»

Tanya käis aastaid igal reedel ja laupäeval väljas, kus ta jõi 4-7 liitrit siidrit ja sinna juurde veel mitu pitsi tekiilat. Joomise kõrvalt hakkas ta sööma väga palju kiirtoitu ja ei öelnud millelegi ei. «Sõin kiirtoitu vähemalt neli korda nädalas ja ei mõelnudki selle peale. Kogu mu raha läks toidule ja alkoholile.»

Tanya varem. 
Tanya varem. Foto: Mercury Press & Media Ltd/Caters News Agency

23-aastaselt kaalus Tanya juba üle 150 kilo. Kuigi ta proovis erinevaid dieete, ei jäänud ta millelegi kindlaks ja kaalulangetusest ei tulnud midagi välja. Raseduse ajal naine enam pidudel ei käinud ja kuigi ta võttis veidi alla, siis mitte väga oluliselt, sest toitumisharjumused jäid esialgu samaks. 

Beebi kõrvalt hakkas Tanya kolm kuni neli korda nädalas trennis käima ja seekord suutis ta sellest harjumuse kujundada. «See on totaalselt mu elu muutnud. Kui uued tuttavad näevad minust varem tehtud pilte, siis ei suuda nad uskuda, et see olen mina ja ma tunnen end kümme aastat nooremana,» on ta endaga rahul.

Tanya nüüd. 
Tanya nüüd. Foto: Mercury Press & Media Ltd/Caters News Agency

«Inimesed ei teagi, kui palju rasvumine elu piirab. Ma ei saanud tegeleda nii paljude asjadega, mida ma oleksin teha tahtnud. Nüüd saan kanda mida iganes soovin ja tore on tunda, et olen oluliselt enesekindlam. Tunnen end tervena ja mul on palju energiat. Saan oma pojaga koos joosta - me käime nüüd iga päev pargis.»

Tanya pojaga.
Tanya pojaga. Foto: Mercury Press & Media Ltd/Caters News Agency

Oma kõige suuremaks inspiratsiooniks peabki Tanya last, sest ta suurim hirm on pojale häbi teha. «Kui mina saan hakkama, saab igaüks. Selleks ei pea end üldse näljutama, tuleb vaid süüa õigesti. Ma arvan, et igaühel on vaja seda ühte oma asja, mis innustab teda jätkama - nii nagu minul on mu poeg,» usub ta.

Tanya.
Tanya. Foto: Mercury Press & Media Ltd/Caters News Agency
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles