Toitumisnõustaja ja treener Heikki Mägi: arvad ka, et kaal ei lange? Arva uuesti!

, Fitlap.ee keskkonna looja ja peatreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kas ka sinul on vahel mulje, et välimus nagu ei muutuks? Teed trenni, toitud korralikult, kaal isegi langeb, ent ise ei märka peeglisse vaadates erilist muutust. Asja selgitab keskkonna Fitlap.ee looja ja peatreener Heikki Mägi.

Kõik see võib mõjuda omamoodi rusuvalt ja vähendada märgatavalt motivatsiooni. Ja õnnetuna ning demotiveerituna pikalt sellel kaalu langetamise merel ei purjeta.

Samas on selge, et kaotatud kilod peavad väljenduma ka sinu välimuses. Pole mitte mingisugust muud varianti. Annan sulle täna nippe, kuidas lisaks kaalumisele veel enda arengul silma peal hoida.

Ja pea meeles, kui kasvõi üks nendest näitajatest väheneb/paraneb, oled õigel teel!

1. Tee endast pilte

Sa näed ennast iga päev. Aga su keha ja välimus muutuvad suhteliselt aeglaselt. Seepärast enne, kui su silm suudab selle muutuse fikseerida, oled sa sellega ise juba ära harjunud. Teisisõnu pole see muutus sulle endale eriliselt nähtav.

Siinkohal tulevadki appi enne ja pärast fotod. Ma täitsa mõistan, et kõige raskem on selle esimese foto tegemine, pole ju veel midagi pildistada (meie klientide tavaline mõttekäik). Aga usu mind, see tasub ennast kokkuvõttes ära!

Saame oma klientidelt iganädalaselt kirju, kus just enne-pärast fotode võrdlemine paljastas tõelise muutuse ja andis tõsise motivatsioonilaksu.

2. Mõõdulint on sinu sõber

Mulle numbrid meeldivad. Neid ei saa kuidagi mõjutada või ära osta. Ja numbrid ei valeta.

Samal põhjusel meeldib mulle näiteks kõrgushüppevõistlusi rohkem vaadata kui kulturismivõistlusi. Ühel juhul on asi selge, latt jäi peale ning katse luges. Teisel juhul sõltub palju kohtunike suvast. Aga see selleks.

Pean igatahes enda mõõtmist sama oluliseks kui kaalumist ning soovitan seda teha vähemalt korra nädalas.

Soovitan mõõta ennast viiest kohast:

  • kõhu ümbermõõt
  • puusa ümbermõõt
  • reie ümbermõõt
  • rinna ümbermõõt
  • õlavarre ümbermõõt

Minu treeneripraktikas on olnud juhuseid, kui peaaegu sama kaalunumbri juures on kõhu ümbermõõt vähenenud 8cm!

3. Lihtne ja tõhus kaliiper

Tunnista ausalt, kas sina oled varem kuulnud sõna «kaliiper»?

Tegemist on ülimalt lihtsa ja odava vahendiga, millega saad edukalt mõõta oma nahavoltide paksust ja läbi selle isegi oma keha rasvaprotsendi välja arvutada.

On ju meie põhieesmärk ikka üks – vähem volte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles