Kümme märki, mis näitavad, et te tõesti sobite kokku

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Deitimise esimestel aegadel võib olla lihtne arvata, et su partner on sinu jaoks See Õige. Te mõlemad olete sel ajal parimad versioonid iseendast ning olete sarmikad ja ihaldusväärsed, samas kui natuke halvemad küljed pole veel nähtavale tulnud.

Aegamööda tuleb aga tõde päevavalgele. Kuidas suhte arenedes teada, et te tegelikult ikka kokku sobite? Ask Men on reastanud kümme märki, et see nii just on.

  1. Te nõustute suurtes asjades. Te ei pea olema omavahel kõiges ühel nõul, kuid olulistel teemadel nagu religioon, poliitika ja eesmärgid elus valitseb teie vahel üksmeel.
  2. Te oskate konflikte lahendada. Mõnikord nõuab konfliktide lahendamise oskuseni jõudmine mõningast tööd, kuid kui te ainult karjute ja nutate, võib see näidata, et teil pole pikemas perspektiivis just parimad šansid kokku jäämiseks.
  3. Te tunnete keemiat. Füüsiline tõmme pole veel kõik ja tugevad suhted võivad sündida ka nii, et teie vahel ei särise pidevalt kireleek. Kuid ometi peate te mõlemad tundma teatud sädet, olgu see siis tahtmine temalt riideid seljast rebida või hommikutundideni naerda.
  4. Te suudate harmooniliselt koos elada. Pikema suhte eesmärgiks võiks olla soov koos elada. Alguses ei pruugi see sugugi kerge olla ja on mõned ohumärgid, millele kohe alguses tähelepanu pöörata. On tema puhtusearmastaja, aga sina jätad riideid vedelema? Kas kumbki teist keeldub jäärapäiselt ühest või teisest kodutööst?
  5. Te jagate huvisid. Jällegi ei pea te olema teineteise peegelpildid, kuid suhtele aitab palju kaasa, kui teil on tegevused, mida te koos teha tahate. Olgu selleks filmid või sport, koos veedetud aeg muudab suhte tugevamaks.
  6. Te ei võta pisiasju tõsiselt. Omavahel sobivad paarid ei lähe endast välja, kui kerkib pisiprobleem. Mõnikord ütlete te mõlemad mõtlematuid asju või jätate nõud pesemata. Te teete nõmedusi, mille eest tuleb vabandust paluda, kuid need ei peaks olema asjad, mis teid lahku ajavad. Teil mõlemal peab olema oskus andestada ja edasi liikuda.
  7. Te mõlemad panustate aktiivselt suhte elus hoidmisesse. Sellest aru saamiseks kulub natuke aega, kuid kui te suhe on juba mõned ajad kestnud ja asjad on muutunud rutiinseks, siis kas te mõlemad võtate vahel spetsiaalselt aega, et suhtesse panustada, seda elustada? Meile jäetakse mulje, et partneri leidmine on raskeim osa ja pärast seda on kõik lihtne, kuid tegelikult nõuab suhe pidevat tööd.
  8. Sa meeldid tema perele ja sõpradele, ning vastupidi. Mõnikord on meie lähedastel parem radar, et mõista, kes meiega kokku sobib. Kui su sõbrad märgivad, et te olete koos nunnud ning pere uurib, millal te koos jälle külla tulete, on see hea märk.
  9. Sa arvestad temaga oma tulevikus. Inimesed ei kipu ette kujutama maja ehitamist kellegagi, kellega nad üldjoontes kokku ei sobi. Jah, me kõik armume vahepeal ülepeakaela inimestesse, kes pole meie jaoks õiged, kuid kui sa pidevalt teed tulevikuplaane ning arvestad ka temaga, on see kindlasti hea märk.
  10. Sa ei taha, et ta lahkuks. Igas suhtes on vaja veeta aega ka eraldi. Kuid tugevad suhted on ehitatud üles tugevale vastastikule sümpaatiale ja teineteise seltskonna nautimisele. Terves suhtes on normaalne tunda igatsust, kui te olete lahus. Kui aga eraldiolek täidab sind kergendustundega, on see ohumärk.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles