Seitse ideed, kuidas Eestis lisaraha teenida

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Väikesest palgalisast ei ütleks keegi meist ära. Selle eest saaks lubada endale mõne asja koju, autot parandada, minna reisile, tasuda laenu või lihtsalt panna hilisemaks kõrvale. Kui rääkida lisaraha teenimisest, siis tavaliselt hüppavad pähe sellised märksõnad nagu teine töökoht, investeerimine, pärandus, lotovõit … Tegelikult aga on lihtsamaid viise, teab TF Banki Laenukool.

  1. Tee tööampse. Kui sul on püsiv töökoht olemas, aga graafikus leidub aegajalt sisustamata hetki, siis on juhutööotsad sinu jaoks hea võimalus. Hetkel saadaolevaid tööampse leiad erinevates tööportaalidest, näiteks lehelt GoWorkaBit.
  2. Sõida taksot. Tänapäeval ei pea olema ametilt taksojuht, et inimesi raha eest ringi sõidutada. Taxify ja Uber pakuvad võimalust sulle sobival ajal enda autoga natuke lisaraha teenida. 
  3. Paku oma teenuseid vabakutselisena. Järjekordne hea võimalus teha tööd siis, kui sulle sobib. Alusta otsinguga töökuulutuste portaalidest, näiteks CV Online’st, või reklaami ennast Eesti vabakutseliste portaalis. Ringi tasub vaadata ka välismaa veebilehtedel.
  4. Paku abi vanurite hooldamisel. Tutvusringkonnas või lähinaabruses on alati inimesi, kelle vanemad või vanavanemad vajad paar korda nädalas kontrollimist ja abistamist kodutöödel, ning seda mõistliku tasu eest. Tegemist on lihtsa, kuid tänuväärse tööga.
  5. Müü oma käsitööd. Müügivõimalusi pakuvad nii turud kui laadad, kaaluda tasub ka oma toodangu pakkumist vastavatesse poodidesse, kasvõi realisatsiooni alusel. Proovida võib ka erinevaid internetilehti nagu ee ja Facebook.com
  6. Hakka blogi kirjutama. Vali teema, mis tekitab sus kirge ning kirjuta, kirjuta, kirjuta. Mida põnevam sisu ja suurem jälgijaskond, seda suuremad on sinu võimalused teenida ajaveebis kuvatavalt reklaamilt.
  7. Müü oma fotosid või muud digitaalset loomingut. Erinevad pildipangad nagu iStockBigstockDepositphotos jpt veebilehed võimaldavad müüa oma fotosid ja kujundusfaile üle maailma. Kui sul on silma ja originaalsed ideed, siis miks mitte proovida?

Mooduseid lisaraha teenimiseks on kindlasti veel. Nii või teisiti, alati pea meeles, et ükskõik, millise viisi sa valid, vii end enne kurssi vastavate seaduste ja maksudega. Vastasel juhul hakkab lisaraha teenimine tootma sulle kasu asemel kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles