Lugejate nõuanded: seitse nippi, kuidas kevad rõõmsalt vastu võtta

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Meile kirjutasid Amway kevadise lugejamängu raames Ave ja Anne, kes räägivad oma kevadistest ilurituaalidest. Kirjuta ka sina meile ning osaled rohkem kui 300 eurot väärt kinkekoti loosimises!

«Parim kevadine iluretsept on värske toit, liigutamine ning puhas vesi!» kirjutab Ave ning toob välja mõned ilunipid, mida talle meeldib kasutada.

«Mask juustele: ajan oliiviõli mikrolaineajus soojaks (aga mitte kuumaks). Masseeri see õrnalt peanaha sisse ning juuste otstesse. Hoia õli juustes umbes tund ning siis pese hoolikalt maha. Juukseid langeb välja oluliselt vähem ning juuksed kasvavad kiiremini ning on läikivad. Maski ei pea tegema enne igat pesu, piisab umbes kord nädalas.

Riitsinuseõli paneb ripsmed kasvama! Aeg-ajalt määrin õhtuti enne magamaminekut ripsmetele riitsinuseõli, ripsmed hakkavad mühinal kasvama. Märkan vahet juba nädala-kahega!

Juba mitu aastat ei osta ma poest enam kehakoorijaid, vaid segan selle ise. Jätan alles hommikuse kohvipaksu, segan sellesse lusikatäie mett ning natuke kas oliiviõli või siis pigistan sidrunimahla. Masseerin segu üleni kogu kehale (mitte näole), kaasa arvatud taldade alla. Nahk jääb siidine ja pehme. Pesen maha ning niisutan. Teen seda umbes korra nädalas.

Näonaha jaoks on juba mitu aastat minu vaieldamatuks lemmikuteks Vestige Verdant tooted! Pärast maskitamist tunnen kohe, kuidas nahk hingab. Viimase aja lemmik on «It’s Skin» hüaluroonhappega näokreem.

Igal kevadel teen läbi paarikuuse D-vitamiini kuuri. Olen tähele pannud, et siis suvel püsib päevitus paremini ning ei teki päikeseallergiaid. Varem tekkis mul tugevast päikesest rinnaesisele väikesed punnid või villid. Nüüd, kui paar kevadet olen D-vitamiini kapsleid söönud, siis allergiat enam ei ole tekkinud. Kuuri võib vabalt teha ka enne talvist päikesereisi.

Jaluta, jookse, liigu! Väga mõnusa energialaengu terveks päevaks annab hommikune liigutamine. Kui hommikul pole aega, siis leian endale liikumiseks tunnikese pärast tööd. Kui sa pole ammu sportinud, siis alusta väikeste vahemaadega ning võta aeglaselt. Võhma tuleb iga päevaga järjest juurde ning sügiseks jooksed ilma vaevata juba 10-15 km. Lisaks heale enesetundele aitab liigutamine nahaprobleemidest lahti saada! Hetkel ma ise jooksmas ei käi, kuna olen seitsmendat kuud lapseootel, kuid leian iga päeva tunnikese, et teha värskes õhtus üks jalutuskäik.

Korrasta kappe, rõdu, vaata üle oma toalilled. Igal kevadel vaatan üle oma lilled, vajadusel istutan toalilled suurematesse pottidesse, maitsetaimed aknalauale, istutan rõdukastidesse lilled. Kui ilmad juba soojemad, siis pesen aknad puhtaks, et kevad näeks tuppa tulla!»

Lugeja Anne ütleb, et kui lumi sulab, muutub ka kõik muu. «Armastan värve. Talvisel ajal käin värvivaesemalt riides ja kannan palju musta,» tõdeb Anne. «Mida ilusamaks ilm, seda laiemalt avaneb riidekapi värvikirevam osa. Kevade alguseks on hea iluteenustega teha tiir peale: juuksur, maniküür, pediküür, kosmeetik. Kappide koristaminegi läheb ilusama ajaga hõlpsamalt!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles