Retseptisoovitus: röstitud juurikasai kodujuustu, avokaado ja külmsuitsulõhega

Tuuli Mathisen
, toiduteemal.blogspot.com.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fazer/Tuuli Mathisen

Einevõileivad võivad lisaks hommikusöögile olla ka mõnusalt kergeks kõhutäieks õhtusöögil. Kui pikaks veninud päeva lõpus enam rammusad praed sugugi ei isuta, siis tee endale hoopis üks tavapärasest rikkalikum võileib, mille valmistamiseks vajaminevad koostisosad on ühtaegu äärmiselt isuäratavad kui ka tervislikud. 

Retsepti autor blogija Tuuli Mathisen on kasutanud võileibade valmistamisel pagaritooteid, mille jahu osakaal tänu juurikate lisamisele on väiksem kui tavatoodetel. Võta eeskuju ning proovi järele.

Röstitud juurikasai kodujuustu, avokaado ja külmsuitsulõhega

Tõelise tervisesõbra võileib, mis pakub kerget kosutust näiteks pärast õhtust trenni. Avokaados on tervislikke rasvhappeid, lõhe aitab keha varustada väärtuslike oomega-3-rasvadega, kodujuust on hinnatud valguallikas ning wakame vetikas on suurepärane magneesiumi, raua, joodi, kaltsiumi ja veel paljude keha toimimise jaoks vajalike vitamiinide ja mineraalainete allikas.

Vaja läheb:

  • 2 viilu pastinaagi-porgandi juurikasaia, röstituna
  • 100 g kodujuustu, vajadusel kuivemaks nõrutatuna
  • soovi korral veidi paksemat hapukoort või majoneesi
  • 1 suurem avokaado, viilutatuna
  • 100 g külmsuitsulõhet
  • seesamiseemneid
  • Wakame vetikaid
  • värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

Rösti saiaviilud. Soovi korral sega kodujuust hapukoore või majoneesiga. Maitsesta soolaga. Tõsta kodujuust saiaviiludele. Sinna peale säti avokaadoviilud, millele säti õhukeseks viilutatud külmsuitsulõhe. Tõsta eineleibadele veidi Wakame vetikaid, sinna peale puista seesamiseemneid ning soovi korral paar keerdu pipraveskist. Serveeri kohe, et röstsai läbi ei vettiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles