Kuus asja, mida sa ei tohiks Facebookis oma suhte kohta jagada

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Meie elud on aina avalikumad, sotsiaalmeedia ajastul on normaalne, et sadade silmapaaride ette jõuavad nii su hommikusöök kui ka mõtted päevakajalistel teemadel. Ometi tasub sellega ettevaatlik olla, kuna aina enam on just sotsiaalmeedia põhjuseks, miks suhted lagunevad.

Tervisliku elamise ekspert David Wolfe tuletab meelde, millised on põhilised asjad, mida me oma suhte kohta avalikult jagada ei tohiks.

  1. Sinu partneri vead. Kõigil meist on ärritavaid harjumusi ja omadusi, aga kui sa partneri omadest räägid, siis sa alandad teda. See võib tunduda kahjutu, kuid mõtle, mis võib juhtuda, kui ta teada saab, et oled seljataga teda klatšinud? Ta saaks haiget ning tunneks end reedetuna.
  2. Teie vaidlused. Kahjuks on tegu ühe enamlevinud asjaga, mida sotsiaalmeedias paarid jagama kipuvad. Kui üks partner on teise peale pahane, pöördub ta Facebooki, et oma viha välja elada ning leida sõpru, kes tema argumentidega nõustuks. Et oma suhet kaitsta, ära lahka oma tülisid sotsiaalmeedias! Need peaksid olema miski, mille te omavahel läbi töötate.
  3. Kõik seksiga seotu. Seksist liigselt rääkimine võib olla üks hullemaid viise, kuidas sa oma partneri privaatsust reedad. Oma seksielu detailidest rääkimine röövib teie suhtest intiimsuse.
  4. Rahamured. Paljud paarid kogevad elu jooksul rahamuresid, kuid see on miski, mida peaksite te omavahel arutama. Kui sa räägid sõpradele või perele oma partneri kulutamisharjumustest, lähevad teie mured ainult hullemaks. Kui sa vajad abi, pöördu finantsnõustaja poole.
  5. Iga väikseimgi detail. Võib olla ahvatlev jagada sotsiaalmeedias kõike seda, mida te kahekesi teete – on ju suhe nunnu ja põnev! Kuid suhe on ka miski, mis on vaid sinu ja tema vahel ning intiimsete detailide jagamine võtab teie suhtest ära midagi erilist, mida peaksite te vaid omavahel jagama – intiimsuse, privaatsuse ja usalduse.
  6. Saladused. Avatud suhtlemine on terve suhte üks olulisemaid osasid. Oli tal halb päev, sest tülitses pereliikmega? Tööl on suured muutused, kuid sellest avalikult veel rääkida ei saa? Need on teemad, mida arutatakse isekeskis partneriga usalduskatte all. Kui sa jagad oma partneri muresid ja tundeid ilma tema loata, reedad sa ta usaldust ja see on juba miski, mida on väga raske tagasi saada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles