Tervislik maitseplahvatus: suhkruvaba tatra-mustika granola

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fiskars

Kevade puhul lükka järgmine käik sisse: varu toortatart, vahtrasiirupit ja mustikapulbrit ning valmista üks maitsetest tulvil krõbe hommikune elamus, mis on nii suhkru- kui gluteenivaba.

Granola on röstitud müsli, mida tavapäraselt valmistatakse kaerahelvestest. Fiskarsi köögimeistrid otsustasid aga oma retseptis kasutada toortatart, mis annab müslile erilise maitse ja aroomi ning krõbedama tekstuuri. Supertoidu staatusega mustikajahu lisamisega muutub see kõhutäis suisa hommikusöökide kuningaks. 

Tatra-mustika granola

  • 400 g toortatart
  • 6 spl rafineerimata kookosõli
  • 4-5 spl vahtrasiirupit
  • 1 tl jahvatatud vaniljet
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl kardemoni
  • 3 spl kuivatatud mustikaid
  • 3–4 spl mustikapulbrit 
  • 4 spl purustatud naturaalseid pistaatsiapähkleid 
  • näpuotsatäis Himaalaja soola

Valmistamine:

Vala kaussi tatar, kaneel, vanilje, kardemon ning lisa ka kookosõli ja vahtrasiirup. Kes soovib, võib kookosõli asemel kasutada ka teisi taimseid õlisid või hoopis kakaovõid. Vahtrasiirupit aga asendavad kenasti kookossiirup ja karamellise maitse saamiseks pruun suhkur. 

Sega kõik hoolikalt läbi ja laota seejärel õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200°C juures 10 minutit.

Seejärel ava ahjuuks, sega granola't ning küpseta veel 10 minutit kuni segu on krõbedaks muutunud.  

Müsli valmis, jäta see jahtuma ning sega lõpuks sisse ka kuivatatud mustikad, pistaatsiapähklid ning mustikapulber.

Naudi krõbedat hommikusööki maitsestamata jogurti ja värskete marjadega!

Röstitud müsli säilib kinnises karbis või purgis umbes kaks nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles