Teadlased leidsid, millise nurga alt tulevad kõige paremad selfid

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Kardashian ja Hillary Clinton
Kim Kardashian ja Hillary Clinton Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Kas sa tahad teada, millise nurga alt tulevad kõige paremad selfid? Teadlased on leidnud vastuse. 

Jah, Instagrami kohta on tõesti tehtud päris uuring. Austraalias Melbourne’i ülikoolis leiti, et nii meestel kui naistel on vasak näopool see hea külg, mida pildistada. Kui inimene pöörab oma nägu ¾ võrra kaamera poole, siis paistab nägu pikem, peenem ja põsesarnad on rohkem esile tõstetud, vahendab Look.

Uuringus vaadati läbi rohkem kui 2000 Instagrami postitust ja leiti, et rohkem kui 40 protsenti inimestest valisid vasaku poole selfi tegemiseks, 30 protsenti valisid parema  ja 20 protsenti tegid pildi otse vaates.   

«Teoorias on vasak näopool emotsionaalselt avatum ja väljendusrikkam kui parem pool,» mida tegelikult juhib parem ajupoolkera, mis on emotsioonide osas dominantsem. Lisaks veel, vaadates tagasi ajaloolisi pilti näeme, et näeme näiteks Mona Lisat, kes poseerib samuti vasak pool ees. Vaata Instagrami, kas teadlaste väide peab paika. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles