Igapäevased toimetused, mis on kerge trenni eest

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tavaline jõutreening või aeroobika on ilmselt kõige parem viis tervisliku elustiilini, aga igapäevategevused võivad olla heaks tõukeks, et üldse liigutama hakata. 

Viimaste uuringute järgi on lühikesed ja intensiivsed treeningud väga tõhusad. Miks mitte ühendada meeldiv ja kasulik ning teha ära oma igapäevatoimetused ja kulutada sealjuures mõned kalorid.

  1. Poes käimine. Ükskõik, kas sa otsid uusi kingi või lähed toidupoodi, siis see tähendab tavaliselt seda, et sa kõnnid, kõnnid ja veelkord kõnnid. Mida kaugemale sa auto kaubanduskeskuse uksest pargid, seda rohkem samme sa teed. Kõndimisega põletad tunnis umbes 200 kalorit. Lisaks veel, väldi lifte ja eskalaatoreid ning mine alati treppidest.
  2. Koristamine. Intensiivse koristustegevusega kulutad tunnis umbes 150 kilokalorit.
  3. Söögi valmistamine. Trikk seisneb selles, et sa lõikad ja tükeldad kõik asjad ise. Ära lase masinatel enda eest tööd ära teha. Köögis lokkamisega on võimalik kaotada umbes 75 kalorit poole tunniga.
  4. Auto pesemine. See on ju lausa suurepärane treening. Kükid, sirutused ja intensiivne liikumine – kalorid põlevad ja auto saab puhtaks.
  5. Lume lükkamine. Nüüd on küll kevad käes ja saad selle tegevuse asendada näiteks riisumisega või aias rohimisega, aga sellegipoolest on see liikumine. Kuula head muusikat ja kühvelda, riisu või korista oma aeda nii palju kui jaksad. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles