Lõõgastav venitus, mis aitab leevendada puhitust

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Ilmselt teavad kõik inimesed, et puhitus oma ebameelduv tunne, mis tabab meid siis, kui me oleme liiga kiiresti söönud, joonud midagi gaasilist, söönud liiga väga kiudained või vastupidi liiga palju soola ja joonud liiga vähe vett. Siin on üks lihtne venitus, mis aitab puhitust leevendada. 

Puhituse leevendamiseks on olemas üks joogast tuttav venitus. Kuna puhitusega organid laienevad ja inimene tunneb, kuidas ta selja- ja kõhulihased on väga pingul, siis on tarvis neid pingeid leevendada ja venitamine on selleks üks võimalus. Lisaks paneb see vere kiiremini käima ja aitab kaasa seedimise paranemisele.

Kui inimesed puusad on kinni ja vaagnaluu kallutatud, siis see surub seedeorganeid. Kui sa venitad, siis sa avad oma puusad ja vabastad vaagnaluu pingetest ja ühtlasi leevendad puhitust. Jah, see võib tähendada, et sa võid väljutada pisut gaase, aga seda su keha vajabki. Gaas võib olla ka see, mis tekitab puhitustunde.

Siin on lihtne harjutus joogast, mis aitab sul puhitust leevendada.

  1. Alustuseks heida selili ja tõmba põlved kaissu. See aitab puusi avada ja natukene selga venitada. Proovi hoida oma alaselg nii maadligi kui võimalik. 

    / Camera Press / Vida Press

  2. Kalluta aeglaselt oma põlved ühele poole ja siis teisele poole. Aseta käed T-kujuliselt põrandale ja hoia põlved kohakuti. Olenevalt sellest, kui pingul on su rinnalihased, võid tunda pinget ka seal, aga üldiselt peaksid õlad võimalikult mati lähedal olema. 
Foto: Alamy / Vida Press
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles