Kuidas vabaneda niinimetatud ujumisrõngast? (1)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Puusade kohal olev niinimetatud ujumisrõngas on selline koht, kuhu rasvale kohe meeldib koguneda. Ilmselt kinnitavad kõik naised, et seda kohta on ka väga keeruline treenida. Enne kui alla annad, proovi neid lihtsaid nippe. 

Inimese kehas on kahte tüüpi rasva, vahendab Women’s Day. Üks on vitseraalne rasv, mis asub organite ümber ja pikemas perspektiivis on see tervisele ohtlikum. Teist tüüpi rasva näed sa peeglisse vaadates ehk nahaalune rasvkude ja üheks näiteks on niinimetatud ujumisrõngas. Kuigi see ei kujuta sinu tervisele otsest ohtu, võib see muuta su figuuri ja võib-olla oled mõelnud, kuidas sellega võidelda. Siin on mõni nipp.

  • Muuda dieeti. Toitumine on alati olulisem kui trennis käimine. Mõtle nii, et sa pead andma kehale kütust, mitte keelama või piirama oma toitumist. Näiteks võid teha sellised valikuid: vaheta valge riis ja sai täisteratoodete vastu, kõrge rasvasisaldusega tooted heade rasvade vastu (avokaado, pähklid), punane liha kala vastu ja või oliiviõli vastu.
  • Hoia stress kontrolli all. Stress võib mõjutada kehakaalu. Soovitame hingata sügavalt, teha joogat, magada piisavalt, süüa tasakaalustatult, lugeda, käia vannis, kuulata rahulikku muusikat ja nõnda edasi. Kõik need tegevused aitavad sul stressiga toime tulla. Ära kunagi alahinda stressi mõju vaimsele ja füüsilisele tervisele.
  • Tee trennist prioriteet, aga ära üle pinguta. Sa ei pea jooksma maratoni või tegema iga päev trenni. Ole järjepidev ja tee seda, mis sulle meeldib. Hambad ristis ei ole mõtet trenni teha. Otsi endale selline liikumisviis, mis sulle sobib ja mida sa oled nõus hea meelega tegema.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles