Harjumused, mis jätavad sinust töökaaslastele halva mulje

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Kuna inimesed veedavad töö juures väga palju aega, siis on oluline teada, millised asjad, jätavad töökaaslastele sinust halva mulje. 

Business Insider vahendab, mis on need halvad harjumused, mis võivad pärssida edu ja jätta sinust halva mulje.

  1. Hilinemine. Pidev hilinemine tekitab sinus endas stressi ja näitab, et sa ei austa teisi, kes sinu järel ootavad. Kui sa hakkad hiljaks jääma, siis anna teistele aegsasti teada.
  2. Organiseerimatus. Kas sul on laual hulga asju, meilis lugemata kirjad ja iga nurga peal, kuhu sa vaatad, asjad, millega peaks tegelema? Kui jah, siis sa ei jäta endast väga professionaalset muljet. Proovi iga päev natukene korda luua ja nii saadki nädalaga jälle joonele.
  3. Iluprotseduure võiks teha kodus. Ära kunagi laki oma küüsi, kasuta juukselakki või lõhnasta ennast kontoris, kus on palju inimesi. Seda tehakse kodus või vähemalt privaatselt tualetis.
  4. Isekus. Ära lükka enda või teiste probleeme kõrvale, sest see jätab mulje nagu sa ei võtaks oma tööd tõsiselt. Selles ei ole midagi halba, kui sa optimistlik, aga probleemide eest ei saa ennast ära peita. Pigem proovi neid ennetada.
  5. Vandumine. See ei ole lihtsalt viisakas. Proovi olla diplomaatiline ja ära kasuta vandesõnu. Kusjuures ka kehakeel on väga kõnekas. Hoidu näiteks silmade pööritamisest ja niisama logelemisest.
  6. Jonnimine ja vihastamine. Kui olukord kasvab üle pea, siis mine korraks eemale ja rahune. Õpi kuidas stressi leevendada ja oma arvmust rahulikult väljendada.
  7. Flirtimine. Isegi kui sulle keegi meeldib, siis hoia see enda teada. Teised võivad tunda ennast väga ebamugavalt, kui sa kellegagi flirdid. Ole eeskujuks ja kontrolli ennast, oma juttu ja kehakeelt.
  8. Valetamine, petmine ja varastamine. Kord kaotatud usaldust on väga raske taastada.
  9. Liiga palju lubadusi. Ole oma lubadustega realistlik. Kui sa ütled, et sa teed midagi, siis tee nii nagu sa ütlesid. Ära loo endale mainet, et saa ei suuda oma kohustusi täita.
  10. Eraklikkus. Sa võid teha parimat tööd ja olla uhke oma iseseisvuse üle, aga ära ignoreeri oma töökaaslaseid. Tõuse vahepeal oma laua tagant püsti ja mine kolleegidega lõunale. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles