Mürgised inimesed, kelle peale ei tasu oma aega kulutada

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Aeg on väga väärtuslik. Ära kuluta seda inimeste peale, kes seda ei vääri! 

Klatšimoor. Ilmselt teavad kõik ühte sellist inimest, kes pärast 30 sekundit hakkab teisi taga rääkima. Alguses on huvitav, aga mingi aja pärast muutub see lihtsalt tüütuks ja saad aru, et see on lihtsalt õelus. Sul on kindlasti midagi paremat oma ajaga peale hakata, kui teda kuulata.

Pessimist. Tema jaoks on alati kõik halvasti ja isegi kõige päikesepaistelisem päev on tema silmade läbi vihmane.

Süütunde tekitaja. Oletame, et sa tühistad viimasel hetkel kohtumise, sest su lapsehoidja jäi haigeks. Kas su «sõbranna» hõõrub seda sulle nina alla ja tekitab sinus süümepiinu? Head sõbrad saavad aru, mitte ei hoia selliseid asju sinu vastu.

Märter on keegi, kes nõustub esialgu kõik enda peale võtma ja siis kurdab, kui palju tal pidi pingutama, et kõigega valmis jõuda. Tänamisest ei piisa, ta tahab saada kogu tähelepanu oma «omakasupüüdmatute» tegude eest.

Küsija. Tema on märtri vastand, kes laseb sul kõik ära teha. Kui te kohtute, siis otsid sina koha, teed reserveeringu, saadad talle aadressi ja otsid bussiajad ka.

Ületaja. Sellist tüüpi inimesed tahavad oma lugude ja kogemustega alati sinu omasid ületada. Oletame, et sa räägid parajasti oma reisist, siis võid kindel olla, et ta segab vahele ja üritab oma eelmise elamusega sinust parema loo rääkida. Sellised tuttavad on nii väsitavad. 

(PureWow

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles