Küsimused, mida kallimalt enne lahkuminekut kindlasti küsida

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Sinu praegune suhe on sinus viimasel ajal kahtlusi tekitanud. Ehk on sul tunne, et te ei liigu enam edasi? Ehk on sul tunne, et järgmine samm peaks olema hoopis lahkuminek?

Lahkuminek pole kunagi tore protsess, kuid et sind selle sammu juures aidata, on Hello Giggles reastanud küsimused, mida enne suure otsuse tegemist oma partneriga kindlasti läbi arutada.

1. Kas sa oled praeguses suhtes tõeliselt õnnelik? See on piisavalt lai küsimus, et algatada vestlust selle üle, kus te praegu omadega olete. Kui su kallim kõhkleb, siis ära torma järeldusteni, vaid julgusta teda aus olema.

2. Mida sa sellelt suhtelt ootad? Kas te näete mõlemad tulevikus abielu ja lapsi? Või on see rohkem kevadarmumine? Kui teie tulevikuvisioonid ei ühti, on aeg asja tõsiselt kaaluda.

3. Kas sa tunned minu suunas tõmmet? Sa võid arvata, et tead juba vastust sellele küsimusele, aga su partneri vastus võib sind üllatada. Kui ta keskendub vaid füüsilisele tõmbele, mitte sinu isiksusele, on teil probleem.

4. Kuhu ma sinu prioriteetide nimekirjas mahun? Olenevalt sellest, kas sa igatsed kallimat, kes tahaks sinuga veeta iga vaba hetke või hoopis kedagi, kes sind hindab, kuid annab piisavalt vabadust – vastus sellele küsimusele võib aidata otsustada suhte saatuse.

5. Millised on su usklikud vaated ja kui olulised need sulle on? Usk võib suhtes suurt rolli mängida – religioonid võivad inimesi ühendada, kuid ka laiali ajada.

6. Millised on su lasteteemalised mõtted? Lapsed on armsad? Jah? Ei? Võib-olla? Tahad sa neid? Millal?

7. Mis on su suurim unistus? See küsimus näitab, kas su partner suudab tuleviku suunas mõelda. Kui neil on kirg, mis neid kannustab eesmärkide poole, siis sa tead, et nad võtavad oma elu tõsiselt. On ka okei võtta elu päev-päevalt, kuid vastus sellele küsimusele võib aidata sul otsustada.

8. Oled sa valmis selle suhte nimel vaeva nägema? Kui suhe on lagunemas ja seda märgatavalt, on su kallim nõus vaeva nägema? Küsi ka endalt sama. Kui te pole kumbki valmis pingutama, siis on su vastus sul olemas.

9. Kas sa oleksid valmis minu nimel teatud asju ohverdama? Ehk käib siia alla töö pärast kolimine, ehk plaanid sa abieluni seksiga oodata. Misiganes on see ohver, mida sa partnerilt ootad, peab ta sellega nõus olema.

10. Kas sa armastad mind? Ära oota, et su kallim pärast esimest paari nädalat sulle armastust avaldab, kuid kui te olete jõudnud suhtega punkti, kus armumine peaks armastuseks edasi kasvama, on see asjakohane küsimus.

11. On midagi, mida ma saaksin teistmoodi teha? Üldiselt pole kunagi asi vaid ühes inimeses, kui suhe lagunema hakkab. Ehk töötad sa liiga palju ja su partner ei oska sellega hakkama saada? Ehk paneb ta sõbrad esikohale ja sa pole talle oma frustratsioonist rääkinud? Kuidas te plaanite raskused ületada, kui te omavahel ei räägi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles