Argiõhtu päästja ehk kiirelt valmiv lõhe-porru supp

Tuuli Mathisen
, toiduteemal.blogspot.com.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhe suhkruherne supp
Lõhe suhkruherne supp Foto: Maggi

Kõht uriseb, tuju kisub kiiva – kui nüüd kiiresti koju jõuaks, paneks kogu külmkapi sisu hetkega nahka! Tuleb tuttav ette?

Kõik me leiame end aeg-ajalt olukorrast, kus tööpäev lõppeb plaanitust hiljem ning koju saabudes on nälg juba nii suur, et käsi haarab kontrollimatult esimese ettejuhtuva pala järele. See ei ole kindlasti hetk, kus unistad pühendumisest tunde kestvale kokkamisele. Samas teavad ka võhiklikumad meist, et kiire amps päästab päeva küll hetkeks, kuid selline muster ei pruugi tervisele ja figuurile pikas plaanis hästi mõjuda. 

Tööpäeva õhtutel kuluvad ära need toidud, mille valmistamisele kulub meeldivalt vähe aega, kuid mis ei jää samas ei maitse ega täisväärtuslikkuse osas alla pikalt hoole ja armastusega tehtud kodutoidule. Üheks selliseks argiõhtu päästjaks ja järjekordse võileivataldriku välja vahetajaks võiks olla koorene lõhe-porru supp. Valmib kiirelt, valmistada on lihtne ning tulemus jääb tõeliselt hõrk. Soovi korral võib lisandeid kombineerides maitset kohendada ning kreemisust võib anda nii koore, sulatatud juustu või ka kookoskoorega. 

Retsept: Koorene lõhe-porru supp

Kogus: 2-le

Vaja läheb:

  • 200 g lõhe- või forellifileed, nahata ja tükeldatuna
  • 200 g porrut, hakituna
  • 2 kartulit, tükeldatuna
  • 150 g suhkruherneid, poolitatuna
  • 20 g võid
  • 4 dl puljongit
  • 2 dl 35-protsendilist koort või sama kogus kookoskoort või 100 g sulatatud juustu
  • Värsket tilli ja tillivarsi
  • Soola ja pipart

Valmistamine:

Kuumuta kastruli põhjas keskmisel kuumusel või ning hauta porrut mõned minutid, kuni see on pehmenenud ja klaasjaks muutunud. Vala peale kuum puljong, lisa tillivarred ja lase keema tõusta ning lisa siis kartul. Keeda mõned minutid, lisa tükeldatud lõhe ning suhkruherned. Keeda mõned minutid, kuni lõhe on läbi küpsenud. Lisa koor (või kookoskoor või sulatatud juust) ning hakitud till. Kuumuta läbi ja serveeri kohe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles