Galerii: rahvusvaheline ilukoolitus innustas Eesti püsimeikareid uusi tehnikaid kasutama

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

6.-8. aprillini Tallinnas toimunud tänaseid ilutrende tutvustav rahvusvaheline koolitus «International PMU & Microblading Conference, Training & Championship» tõi Eestisse seitse ülemaailmselt tuntud iluloojat, kes tutvustasid värskemaid püsimeigi tehnikaid ja tuleviku suundi. Huvi ürituse vastu oli suur, kolme päeva jooksul võttis koolitusest osa 60 inimest, kohale tuldi ka välismaalt.

Ürituse korraldas T&M Ilusalong koostöös ilusalongiga Studio Glamour ja sellise mastaabiga üritus toimus siin esmakordselt. T&M Ilusalongi omanik ja koolitaja Merilin Markov-Valm ütleb, et sellisel tasemel tippspetsialiste üheaegselt konverentsile tuua, pealegi veel Eesti-sugusesse väikeriiki, on väga raske ja kulukas, sest paljudel koolitajatel on oma kava juba aasta jagu paika pandud. Tipptegijate koolitus aga sai väga positiivse tagasiside. «Konverentsi eesmärgiks oligi tuua Eesti püsimeigitegijad välja, et nad näeksid, kuidas teised seda teevad, et nad ei jääks ühe stiili juurde, vaid õpiks teisi stiile juurde,» rääkis Merilin Markov-Valm. Koolitusest võtsid osa peamiselt juba tegutsevad Eesti püsimeikarid, kuid oli ka neid, kes soovisid seda ala õppida, et oma ametit vahetada.

Kolmandal päeval toimus ka võistlus, millest võttis osa kümmekond naist. Korraldajad Merilin Markov-Valm ja Helen Jõgi on rahul, et Eesti naised julgesid võistlema tulla. Kuigi võitjaks osutus just võistluseks kohale tulnud poolatar, olid Merilini sõnul ka eestlannad väga tasemel ning enam-vähem võrdväärsed. Mis aga puutub modellidesse, siis ütleb Merilin, et tegelikkuses on paljudel Eesti naistel rikutud näod ja ka üks modellidest, noor tütarlaps, oli kahe aasta eest rikutud kulmudega, nüüd neid juba pisut parandati, kuigi sealgi on veel tööd teha. Toredad modellid aga said ühe pere liikmetest, kus isa peal näidati püsimeigi tehnikat, mille puhul kiilaspäisusele kalduvale mehele tehakse lühikesi juukseid imiteeriv püsimeik, emal tehti kauniks silmad ja kahel tütrel kulmud.

Kuigi õpetatavatest stiilidest olid kõik huvitavad, pälvis enam tähelepanu just juuste püsimeik, mille tegemist õpetas Iisraelist pärit Moshe Alul, kes võlus ka oma huumori ja vaimukusega — see ongi üks tipptegijate positiivsetest omadustest, pluss ka oskus ennast igati pildis hoida. Teiseks populaarseks alaks oli püsimeigiga saavutatav põsepuna efekt ehk «Dolce blush», mida õpetas Venemaalt pärit Anna Zabolotnaja. Kuigi põseruuži tegemine tähendab naisele kuni kümmet päeva liigselt punetavaid põski, mille järel saabub täiuslik efekt, oli modellil juba teisel päeval tulemus täiesti rahuldav. Need kaks eelnimetatud püsimeigistiili on Eestis üsna uued ja vähetuntud, kuid popid olid ka rohkem tuntud  Microblading, Microshading, Ombre, Microhuultetehnika Candylipz ja silmatehnika Eyeshadow. Tähelepanu köitis ka uudne lasereemaldus, mis lubab kaotada defekte.

Kohalkäinud tippspetsialistideks olid Jurgita Jasiunaite ja Andrea Calubini Itaaliast, Alberto M. Fuderanan Filipiinidelt, Moshe Alul Iisraelist, Nina Naukkarinen Soomest, Marje Altrov Eestist, Anna Zabolotnaya Venemaalt ja teised. Merilin Markov-Valm ütleb, et ta oli eelnevalt kohanud vaid Alberto M. Fuderanani, kellega oldi koos koolitusel Hongkongis, teistega kohtus temagi esmakordselt. Kõigile neile meeldis Eesti väga ja eriti Tallinna vanalinn. Konverentsi lõpetanud galaüritusel oli muljetamist palju.

Merilin Markov-Valm ütleb, et tema eesmärgiks on innustada Eesti püsimeigitegijaid ennast rohkem koolitama, ning naistele, kes soovivad nende teenuseid kasutada, soovitab ta alati uurida püsimeikari tausta ja minna ainult professionaalide juurde. «Püsimeiki ei tehta ainult eputamiseks, vaid ka selleks, et naiste enesehinnangut tõsta — paljudel neist on näiteks kulmud haiguse tagajärjel kannatada saanud, paljudel nad on poolikud ning sageli kahjuks ka eelneva tööga rikutud,» selgitab korraldaja ja püsimeikar Helen Jõgi. Nende tehnikate abil saab ka huuli korrigeerida, põsesarnu tõsta ja muudki teha. Mõistagi on püsimeik üsnagi kallis, see vajab ka 1-2,5-aastast hoolt, kuid kui see juba olemas on, muudab ta naiste elu märgatavalt lihtsamaks, tagades ilu kiiresti ja väikese vaevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles