Kümme nõuannet, kuidas alati oma tahtmine saada

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Kui sa saad suhtes kõik, mida sa tahad, võib see su partneri nadisse olukorda jätta. Kui suhe on tasakaalust väljas, tekitab see probleeme. 

Psychology Today annab head nõu, kuidas saada, mida sa soovid, aga nii, et suhe ei saaks selle käigus kahjustatud.

  1. Küsi ilusasti. Armastatu vastu kena olemine teeb palju lihtsamaks selle, et pakkuda sullegi seda, mida sa tahad.
  2. Anna seda, mida soovid saada. Rohkem tähelepanu? Anna seda oma partnerile. Tähelepanelik ja armastav olemine on hea harjumus, mis aitab suhte tervisele pikemas perspektiivis väga kaasa.
  3. Kasuta (leebet) altkäemaksu. Kui sa oled liiga väsinud, et poodi minna, paku välja, et vastutasuks teed tema lemmiktoitu.
  4. Naerata. Kui asjad ei lähe nii, nagu sa tahaksid, ja sa kipud ärrituma või isegi tunned jonni tõusmas – mis on omakorda viis, millega teisi kontrollida – on su partner väiksema tõenäosusega valmis sulle vastu tulema. Rahune ja loe uuesti punkti 1.
  5. Planeeri ette. Kui sa tahad minna puhkusele, on hea mõte alustada plaanidega varakult. See nõks töötab ka teistel elualadel äärmiselt edukalt.
  6. Kasuta ära tähtpäevi. Kui sa soovid midagi suurt, siis võta mängu sünnipäev või jõulud. Teinekord on teisel inimesel sinu soovile lihtsam vastu tulla, kui see on justkui kingituse eest.
  7. Hakka ise pihta. Kui su partner ei taha aiatöödes aidata, hakka ise pihta. Ehk tahab ta sinuga ise liituda, sest see on hea viis sinuga koos aega veeta – selle asemel, et sind higistamas vaadata?
  8. Küsi nii, et see ajab teda naerma. Hea naer on maagiline võti. Kerge on öelda jah, kui sul on hea tuju. PS. Alkoholi kasutamine on ebaaus, soov sulle vastu tulla peab tulema südamest, mitte pudelist.
  9. Räägi suu puhtaks. Ära kasuta vaikimistaktikat või viha. Suhtlemine on suhtes kõige alus. Ära eelda, et su partner on mõtetelugeja. Kui sa ei saa seda, mida sa tahad – olgu siis suhtes või sellest väljaspool – ja sa ei räägi sellest, mis käimas on, muutuvad asjad kiirelt mürgiseks. Nii et räägi südamelt ära.
  10. Ole armastav ja toetav. See peaks olema normaalne suhtlemise ja olemise viis, kuid kahjuks pahatihti see nii pole. Anna oma partnerile teada, et sa armastad ja austad teda. Väärtusta teda nii sageli kui võimalik. Selle energiaga elamine on pika ja õnneliku suhte alus.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles