Luksuslik nauding: lumivalge šokolaadi mousse

, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge šokolaadi mousse
Valge šokolaadi mousse Foto: Kristian Neemela

Valge šokolaadi mousse on Prantsusmaa juurtega õhuline magustoit, mille serveerimisel on vau-efekti saavutamine garanteeritud. 

Toidublogija Kristian Neemela soovitab selle hõrgu magusroa adaptsiooni, milles valge šokolaadi magususele lisab põnevat aktsenti õrnalt juustune maitsenüanss. Hõrgutise serveerimisel võib kasutada meelepäraseid hapukaid marju. Imehästi sobivad selleks näiteks külmutatud pohlad, mis lisavad prantsuspärasele retseptile koduselt tuttavlikku mekki. Tõeliselt võluv kombinatsioon rikkalikest maitsetest!

Koostisosad:

  • 200 g kvaliteetset orgaanilist valget šokolaadi
  • 375 ml vahukoort 35%
  • 1 sl kuhjaga Valio Viola naturaalset sulatatud juustu (toasooja)
  • 1 tl želatiinipulbrit
  • 1 sl külma vett želatiini paisutamiseks
  • Peotäis marju, nt pohli
  • Piparmündilehti

Valmistamine

Aseta želatiin 3-5 minutiks väiksesse kaussi paisuma koos supilusikatäie külma veega. Haki šokolaad peeneks ja aseta suurde kaussi.

Kuumuta potis 125 ml koort keemiseni, seejärel võta pott tulelt, lase veidi jahtuda ning sega sisse paisutatud želatiin kuni selle lahustumiseni. Järgmisena vala kuum koore-želatiinisegu tükeldatud šokolaadile, lase paar minutit seista ning sega ühtlaseks massiks. Kui on ühtlane, lisa sulajuust ja sega läbi.

Viimasena vahusta 250 ml vahukoort pehmeks vahuks ning sega see šokolaadi-sulajuustu massi hulka. Vahukoore lisamisel on hea kasutada spaatlit ja alt ülesse segamise tehnikat. Sega ettevaatlikult ja jälgi, et segu jääks võimalikult õhuline. Kõige lõpuks vala saadud segu serveerimispokaalidesse ja lase kuni 12 tundi külmkapis hanguda. Serveeri pohlamarjade ja piparmündiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles