Üheksa tekstisõnumit, mida sa ei tohiks kunagi oma partnerile saata

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Tekstipõhine suhtlemine on muutunud meie elu vältimatuks osaks. Ning kuigi paljud inimesed eelistavad telefonitsi suhtlemise asemel tekstisõnumeid saata, tasub suhete nimel nii mõnigi sõnum saatmata jätta.

CheatSheet nimetab kümme sõnumit, mis tasub jutuks võtta partneriga näost näkku ning mitte kirja teel.

  1. «Kes me oleme?» Suhte defineerimine käib iga romantilise suhte juurde, kuid suhtestaatuse jutuajamine tasub võimalike valestimõistmiste tõttu võtta ette isiklikult.
  2. «Ma armastan sind.» Esimest korda ei tasu kohe kindlasti sõnumi teel armastust avaldada. Siin pole alternatiive – tundeid avalda näost näkku.
  3. «Tahad kohtuda mu vanematega?» Vanematega kohtumine on igas suhtes oluline samm, kuid see on miski, mis tasub personaalselt läbi arutada. Ehk ei ole su partner veel selleks valmis?
  4. «Mul on päevad hiljaks jäänud.» Võimalikust rasedusest teatamine tekstisõnumi teel on üks hullemaid asju, mida naine teha võib. Isegi, kui ta on parasjagu linnast ära, siis võta kas või skaibikõne!
  5. «Mul on suguhaigus.» Sellise uudise teatamine on igal juhul šokeeriv, ole piisavalt viisakas ja tee seda näost näkku. Sõnumi saatmine ainult hirmutab su partnerit ja sa kohe kindlasti vihastad ta välja. On kohustuslik oma tervisest sel juhul rääkida, kuid on õel seda sõnumi teel teha.
  6. «See ei tööta.» Mis iganes on sinu põhjenduseks, et suhe lõpetada, ära tee seda sõnumi teel!
  7. «Ma sain arstilt halbu uudiseid.» Keegi ei ole väärt seda, et peab lähedase võimalikust tõsisest terviseprobleemist mittemidagiütleva ja ainult hirmutava sõnumi teel teada saama. Ära tekita neis stressi või muret enne, kui saad võtta aega, et kalliga rahulikult maha istuda ja olukorda seletada.
  8. Su sugulane või lemmikloom suri. Surmast teatamine sõnumi teel on väga, väga taktitundetu, olgu lahkunuks siis vanaema või Muki.
  9. «Anna andeks.» Tülijärgne vabandamine leidku aset silmast silma! Partneril peab olema võimalus näha, et sa oled siiras.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles