Uuring: kuumas vannis võib kulutada sama palju kaloreid kui sörkjooksul

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui sunnid ennast parasjagu tossupaelu kinni siduma ja jooksma minema, siis peatu ja loe hetkeks teadlaste viimase uuringu tulemusi.

Dr. Steve Faulkner Loughborough ülikoolist selgitab, et alles viimasel ajal on hakatud uurima seda, kuidas passiivne kuumus mõjutab inimese tervist. Teadlased on juba leidnud, et vannis käimine võib võrdud teatud juhtudelt trenni tegemisega, vahendab Marie Claire. 

Dr. Faulkner ja tema meeskond testisid 14 inimest ja seda, kuidas muutub nende veresuhkrutase ja kui palju kaloreid nad põletavad. Katsealused pidid ligunema tund aega 40 kraadises vannis ja sõitma tund aega rattaga.

Teadlased leidsid, et rattaga sõitmisel põletasid inimesed rohkem kaloreid, aga tund aega kuuma vanni võrdus umbes kolmekümne minutilise jooksuga, kui asi puudutab kalorite põletamist.

Siiski tõdes dr. Faulkner, et füüsiline koormus on kehale väga oluline, sest see aitab meie immuunsüsteemil võidelda haiguste vastu. Vannis käimine aitab vähendada kroonilist põletikku, mis võivad viia pikaajaliste haigusteni, nagu diabeet. Nii et, miks mitte teha mõlemat? Kõigepealt väike sörkjooks ja siis lõõgastuda soojas vannis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles