Retseptisoovitus: lihtne sidrunikook

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidrunikook.
Sidrunikook. Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig pakub taas välja ühe imelihtsa retsepti. Kuna koogi tainas peab vahepeal külmkapis pisut puhkama ja see võtab natuke aega, siis võib kasutada ka poest ostetud muretainast. Siiski ei ole aga taina ise tegemine üldse keeruline ja ka täidise tegemiseks on tarvis koostisained ainult omavahel kokku segada.  

Koogipõhi

  • 250 g jahu
  • 70 g tuhksuhkrut
  • 125 g võid
  • 2 munakollast

Täidis

  • 5 muna
  • 140 g suhkrut
  • 1,5 dl vahukoort
  • 1 dl sidrunimahla
  • 1 suure või kahe väikese sidruni riivitud koor

Põhja tegemiseks

Sega omavahel tuhksuhkur ja jahu.

Sega sinna hulka väikeste kuubikutena või ning töötle segu ühtlaseks puruks (seda on lihtne teha köögikombaini lõiketeradega, aga saab ka sõrmedega hakkama).

Seejärel sega juurde munakollased ning kui tundub, et taigen liiga kuiv on, siis supilusikatäis külma vett.

Paki tainas toidukilesse ning unusta pooleks tunniks külmkappi puhkama.

Seejärel rulli taigen umbes poole cm paksuselt lahti, vooderda sellega koogivorm ning pista see veel pooleks tunniks külmkappi.

Vahepeal soojenda ahi 160 kraadini.

Siis torgi põhi kahvliga auklikuks, kata see fooliumi ning ubade, riisi või muu raskusega, et ääred küpsetamise ajal alla ei vajuks ning küpseta põhja 10 minutit.

Eemalda raskus ning küpseta veel umbes 15 minutit, kuni põhi on mõnusalt krõbe.

Täidis

Samal ajal, kui põhja ahju küpsema paned valmista täidis.

Selleks vahusta kõik koostisosad omavahel segamini - vahtu tekkima ei pea, tähtis on see, et segu ühtlane oleks.

Kui põhi mõnusalt krõbe on, siis vala täidis põhjale, tõsta see ettevaatlikult ja ilma tilgutamata ahju ja küpseta veel 30 minutit, kuni täidis kergelt tardunud on.

Tõsta ahjust ning jahuta enne serveerimist täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles