Puust ja punaseks: kuidas säilitada köögivilju kõige õigemini?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Z Jan / PantherMedia / Scanpix

Me kõik teame, et köögiviljad on kasulikud ning mida rohkem värskeid juurikaid süüa, seda parem. Aga kuidas neid kõige õigemini säilitada?

Healthy Happy Week on kokku pannud lihtsa video, mis annab selgeid näpunäiteid, kuidas oma köögis korda luua nii, et ka köögiviljad sellest võidaksid.

Siin on nende nõuanded:

  • Köögilaual hoia tomateid, kurke, sibulat ja sparglit. Nemad külmikut ei armasta! Pea meeles, et tomatitele tuleb pakkuda piisavalt hingamisruumi. Kui aga sibulad on juba pooleks lõigatud, siis käivad need külmikusse.
  • Sparglisse suhtu nagu lille – pane varred vaasi!
  • Basiilikule meeldib soe, seega pane taim vaasi ning kata läbipaistva kilekotiga, et luua kasvuhoonelaadsed tingimused.
  • Sibulat panevad kartulid idanema, seega hoia need üksteisest lahus.
  • Pimedas tasub säilitada kartuleid ja küüslauku.
  • Petersell ja koriander peavad kenasti vastu vähemalt viis päeva, kui paned nad vette ning katad läbipaistva kilekotiga.
  • Külmikus meeldib köögiviljadele niiskus, puuviljadele aga mitte, seega – kui saad niiskustaset reguleerida, siis tee seda vastavalt.

How to keep your fresh vegetables.

Posted by Healthy Happy Week on Tuesday, 30 August 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles