Küsi nõu suhtespetsialistidelt ja võida õpetlik raamat!

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret ja Janno Seeder «Suhete, sõpruse ja armastuse feng shui».
Siret ja Janno Seeder «Suhete, sõpruse ja armastuse feng shui». Foto: Kirjastus Varrak

Naine.postimees.ee ootab paari- ja peresuhete, aga ka pereplaneerimise ja rasedusega seotud küsimusi Küsi nõu rubriiki. Kõigi SA Väärtustades Elu nõustajatele küsimuste esitajate vahel loosime nädala pärast välja kolm «Suhete, sõpruse ja armastuse feng shui» raamatut kodumaiselt autoritepaarilt Siret ja Janno Seederilt.

Kas jätkata suhet või alustada uuelt lehelt? Mida teha, kui mees ei taha lapsi? Kui suur peaks olema laste vanusevahe? Kuidas lahendada lapsehoid, kui vanavanemad elavad kaugel või ei ole laste hoidmisest huvitatud? Kuidas üle saada raseduse katkemisest?

Kuidas lahendada olukord, kui vallaline sõbranna flirdib su mehega? Mees toob tööd koju ega leia aega perele. Kas pikad komandeeringud võivad osutuda suhtele saatuslikuks? Kumb on tähtsam, mees või sõbrannad? Millal on õige aeg lapsi saada? Need ja paljud-paljud teised küsimused.

Heade suhete nimel tuleb kogu aeg tööd teha ja neisse panustada, lahendamata jäänud küsimused võivad üllatada ebameeldivalt liigagi ootamatult.

Probleeme, mis teele satuvad, võib olla mitmesuguseid - enamasti on nad kõik ületatavad. Vahel on vaja lihtsalt mure sõnastada ja seda kellegagi jagada.

Ootame Sinu küsimusi paarisuhte ning lapse planeerimise, -ootuse, sünnitusjärgse perioodi või traumaatiliste kogemustega hakkamasaamise kohta.

Kõigi küsimuste saatjate vahel jagame nädala pärast välja kolm «Suhete, sõpruse ja armastuse feng shui» raamatut. Küsimustele vastavad paarisuhtekoolituse läbiviijad ja raseduskriisikeskuse nõustajad Leie Klaar, Küllike Lillestik ja Kaia Kapsta Sihtasutusest Väärtustades Elu.

Kuidas mängus osaleda

Saada oma küsimus meie Küsi nõu rubriigi kaudu ja märgi kindlasti ära oma kontaktandmed, et võidu korral Sinuga ühendust saaksime võtta. Kõigi kuni 27. märtsini (k.a) esitatud küsimuste saatjad osalevad raamatute loosimises.

Alusta siit »


Siret ja Janno Seeder kirjutavad «Suhete, sõpruse ja armastuse feng shui» raamatus, et enne suhte alustamist teise inimesega tuleb luua lugupidav ja armastav suhe iseendaga. Läbi feng shui elementide kirjeldavad autorid suhete erinevaid etappe, pöörates tähelepanu sellele, et kiirustava elutempo juures kipuvad suhted lõppema paraku enne, kui jõuavad stabiilsesse «maa»-etappi.

Seederid jagavad nõu iga suhteetapi kohta ning õpetavad sedagi, kuidas mõjutada suhteid füüsilise keskkonnaga. Nii näiteks märgivad nad kodu keskmeks magamistoa, mis peab olema laitmatult korras, et ka suhted toimiks - näiteks öökapid ja lambid peaksid käima paarikaupa, raamatuid ei tohiks toas olla rohkem kui parasjagu lugemisel ning voodialust ei tohiks kasutada põhjendamatu panipaigana.


Naine.postimees.ee Küsi nõu rubriigis annavad nõu erinevad asjatundjad eri valdkondadest, olgu selleks treening, toitumine, paari- ja peresuhted, laste kasvatamine või karjäär ja õpingud. Kõigile küsimustele vastatakse üldjuhul nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles