15-aastase tüdruku vägistamine kanti Facebooki Live’is üle

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Chicago politseile on saabunud info väidetavast seksuaalrünnakust, kus kuus meest vägistasid 15-aastast tüdrukut ning edastasid akti samaaegselt ka Facebook Live’i vahendusel maailmale.

Väidetavalt vaatas ülekannet umbes 40 inimest, kellest ükski asjast politseile teada ei andnud, vahendab BBC. Politsei pressiesindaja sõnul said nad juhtunust teada alles siis, kui kannatanu ema politseiülemale ligi astus, kui too oli parasjagu jaoskonnast lahkumas.

Uurijad on küsitlenud mitmeid inimesi, kuid veel pole kedagi arreteeritud. Tüdruk oli kadunud terve päeva, kuid on nüüd õnneks perekonna juures tagasi. Video on samuti maha võetud.

Tüdruku ema näitas politseiülemale Eddie Johnsonile videost kuvatõmmiseid ning Johnson oli nähtust šokeeritud. «Sellised kuriteod on võikad ning Facebook sellist sisu oma lehele ei luba,» ütles Facebooki esindaja. «Me võtame väga tõsiselt oma kohustust pakkuda inimestele Facebookis turvatunnet ning eemaldame koheselt videod, milles näidatakse seksuaalseid rünnakuid või ülistatakse vägivalda.»

Jaanuaris arreteeris Chicago politsei neli inimest sarnase juhtumi tõttu, kus Facebook Live’i vahendusel kanti üle ühe mehe peksmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles