Unusta blond ja brünett - moejuuksed on sinised!

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailm on peast segi läinud! Ilumaailm vähemalt küll – loomulikkus on üle parda heidetud, uus ilu on keemiline ja kirgas nagu arvutimäng. Juuksed on teadagi uue trendivoolu esimesed indikaatorid. Ja praegu on need sinised!

Sinised juuksed. Stiiliblogija Cici
Sinised juuksed. Stiiliblogija Cici Foto: Colorista

Mul on terve hunnik juukseid ja muidugi tekib kiusatus nendega igasugu eksperimente korda saata. Oma metsikus algaja moekunstniku elus olen pähe proovinud kõiksugu toone – lillat, halli, igat masti punaseid, aga sinist seni mitte. Tol ajal oli põhjus lihtne, nimelt tuli väga kirka tooni saamiseks kasutada niivõrd jõhkraid blondeerijaid ja toonijaid, et pärast oleks tulnud ka juustega hüvasti jätta. Olgu peale, et juuksed on taastuv loodusvara, väga retsiks ma oma eksperimentides siiski ei läinud. Viimaks tüdinesin ära ja jäin heledaks, nagu algkoolis olin.

Mingit plaani Malviinaks hakata mul tõtt-öelda polnud, aga kui selline lõbus väljakutse visati, ei suutnud muidugi ei öelda. Seda enam, kui tead, et muutus on just nii püsiv, kui sa ise soovid ning ei tee ka juustele midagi kurja.

Sinised juuksed on just sedasorti trend, mida noored jumaldavad ning mis neid taltsutada üritavatel autoriteetidel vere keema ajab.

Oi, kui väga teistmoodi näeb välja inimene, kel on äkitselt sinised juuksed! Olgu või salgud – tooni annavad need kogu välimusele väga palju. Mõõtsin seda Avatarist välja karanud kodanikku, kes korraga peeglist vastu vaatas – imelikul kombel pastelne sinine isegi sobis heleda naha ja siniste silmadega. Veelgi suurem muutus toimus enesetundes – katsu sa tõsine olla, kui su stilistika räägib hoopis muust, ulakust ei õnnestu enam mingil moel taltsutada. Ja iga kord, kui peeglist möödusin, puhkesin spontaanselt naerma.

Realistiks jäädes tuleb muidugi tunnistada, et erksavärvilised juuksed on noorte värk, mis kuulub varakahekümnendike ellu ühes longboard’ide, backflip’ide, elektroonilise muusika ja juutuuberitega. Aga kuni sisemisel lapsel piisavalt elu sees, ei paista ka eapiiri, millal sinijuukselisena ringi patseerida tohiks. Või no kes sind vabal maal ja iseenda paruka kallal keelata saakski?

Draama peas = draama hinges?

Ilmselt näeb enamik psühholooge hullumeelsetes värvikatsetustes tasakaalutut isiksust. Trendi lähtekohaks on tõesti üsna tume ja mässuline maailm – punk koos reeglite eitamise ja eristumise manifestiga või muusikamaailma tähtede pöörased look’id, kus tähelepanu on lihtsalt otsene kapital.

Sinised juuksed. Bella Thorne / Xposure/ Scanpix
Sinised juuksed. Bella Thorne / Xposure/ Scanpix Foto: AFP / Scanpix

Kõikjal, kus jagub adrenaliini ja avalikku tähelepanu, nii jalgpallistaadionitel kui ka sotsiaalmeedia tähtede ja stiiliblogijate Instagrami kontodel on äkitselt vallandunud värviliste juuste laviin! Rihanna, Lady Gaga, Pixie Lott, Christina Aguilera, Amber Le Bon, Bella Thorne, Lily Allen ja tuhanded teised säravamad ja tuhmimad tähed püüavad kõik pilke juustega, millesarnaseid mitte keegi mitte ühelgi laiuskraadil sündides kaasa ei saa.

Maisie Williams / Xposure / Scanpix
Maisie Williams / Xposure / Scanpix Foto: AFP / Scanpix

«Troonide mängu» täht Maisie Williams, kes on noorema publiku seas kibekiiresti ikooni staatusse tõusnud, on üks uljamaid sinipäid, keda jäljendavad tuhanded. Erksavärvilised ja ebaloomulikud juuksed on kindel taktika silma jääda, ning seda on edu jahtival tähekesel tingimata tarvis. Kuid heitkem pilk mõne aasta taha. Popareenil tegutseb terve salk trendiennetajaid – Madonna on usutavasti kuulus just tänu oma võimele ette näha hitte, tema rokkis erkroosade juustega juba kaks aastat tagasi. Lauljanna Katy Perry siniseid juukseid mäletame samuti hulga aastate tagant, praegu ehib ta pead juba poolkiilas ja pika tukaga jalgpallurisoeng – mine tea, äkki samuti tulevikutrendi vihje? Nicki Minaji on aga ebaloomulikust kirkusest ja ülevõimendatud kurvikusest teinud lausa oma kaubamärgi, keegi ei kujuta isegi ette, milline ta ilma kõigi nende liialdusteta välja näha võiks.

Sinised juuksed. Katy Perry
Sinised juuksed. Katy Perry Foto: AFP / Scanpix

Kohaliku moeeliidi kohtumisüritus Tallinn Fashion Week ei möödunud samuti Malviinade defileeta – inimesed ei tule siia üksnes moodi vaatama, vaid mõistagi ennast näitama. Säravaima etteaste tegi keemiline punkprintsess, Maybelline New Yorki meigikunstnikuna tegutsev Liisa Leetma.

Mäss või mäng?

Sinised juuksed on just sedasorti trend, mida noored jumaldavad ning mis neid taltsutada üritavatel autoriteetidel vere keema ajab. Sest olgem täpsed, keegi ei tooni lakka elektrisiniseks, erkroosaks või lillaks eesmärgiga oma korralikkust ja kombekust rõhutada. Selles nähakse mässu ja allumatust, ning mis siin ikka keerutada – seda niisugune tegu tõesti ka tähendab. Ilmselt on viksi vanema õudusunenägu, et koju saabudes talle sinijuukseline võsuke vastu loivab. Kuid ainult mässuga asi siiski ei piirdu.

Sinised juuksed kelika seitli kujul - Kerli
Sinised juuksed kelika seitli kujul - Kerli Foto: Erlend Štaub

Möödas on ajad, mil ilu pidi mingite tuttavate raamide sisse ära mahtuma. Kõige turvalisem on muidugi olla pikk, blond ja peenike – testitud ja töötab. Ainus häda on, et samasuguse ilustandardi sisse mahutavad end tuhanded, isikupära ja ainulaadsust pole seal sageli rohkem kui linnuvabrikust saabunud munal. Miks mitte oma heledasse pahmakasse veidi ulakaid ja kirkaid salke sisse visata? Hele lõuend on värvimiseks mõnusaim materjal – kõik toonid jäävad külge ning paistavad väga hästi välja. Uue trendi eripäraks on aga see, et värvilisi salke või juukseotsi võib endale lubada mis tahes tooni paruka omanik, värvida saab väga hästi tumedaid juukseid, fantaasiapiirid on vaid iga katsetaja enese peas.

Sinised juuksed. Louisa Johnson / Xposure / Scanpix
Sinised juuksed. Louisa Johnson / Xposure / Scanpix Foto: AFP / Scanpix

Tegu on kindlasti julguseprooviga, aga täiesti turvalisel moel. Mis viga möllata, kui värvilise tuju saab pärast lihtsalt välja pesta. Või kui meeldima hakkab, saab valida püsivama või veelgi tigedama keemilise tooni.

Kelle elu kulgeb parasjagu tšillis vaikses lainetuses, vaevalt nii äkilise välimusevärskenduse järele vajadust tunneb. Kuid päris nii mustvalge see pilt ei ole, et siniste salkude varjust vaid radikaalset mässajat otsida tasuks. Pole need sinipead sugugi maailmaga pahuksis, enda peale vihased ja meeleheitlikus tähelepanunäljas! Tõuke juustega tembutamiseks võib anda ka lihtne uudishimu ja mängulust. Ja värvimise aktile ei eelne mingit diipi sisekõnelust, lihtsalt spontaanne otsus – vaatame, mis juhtub? Kui argipäeva piire pisut raputada, ei juhtu mitte midagi hullu. Hoopis uus energia vallandub, sest iseenda üle naerda on tohutult vabastav ja lahe.

Sinised juuksed. Ilublogija Marycake
Sinised juuksed. Ilublogija Marycake Foto: Colorista

Sinise asemel võib tembutada ka lilla, rohelise, kirju kokteili või keemilise roosaga.

Roosad juuksed. Pixie Lott / Xposure / Scanpix
Roosad juuksed. Pixie Lott / Xposure / Scanpix Foto: AFP / Scanpix
Roosad juuksed.Stiiliblogija Liza Lash
Roosad juuksed.Stiiliblogija Liza Lash Foto: Colorista
Roosad juuksed. Amber Le Bon
Roosad juuksed. Amber Le Bon Foto: AFP / Scanpix
Roosad juuksed.Liza Lash
Roosad juuksed.Liza Lash Foto: Colorista
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles