Itaalia modell võitleb vetsus vihakommentaaridega

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tualettpaber vihkajatele
Tualettpaber vihkajatele Foto: Kuvatõmmis Chiara Nasti Instagramist

19-aastane Itaalia ilublogija ja modell Chiara Nasti on väga populaarne – tal on ainuüksi Instagramis üle miljoni jälgija. See aga tähendab, et nagu enamik teisi sotsiaalmeediakuulsusi, peab ka tema igapäevaselt tegelema vihakommentaaridega.

Neiu otsustas aga vihkajatele geniaalsel viisil vastu astuda: ta printis õelad kommentaarid vetsupaberi peale, postitas pildi internetti ning kirjutas juurde: «Puhasta end sündsalt.»

Mõned temale suunatud sõnumitest kritiseerisid naist liiga paljastavate riiete kandmise eest, näiteks kirjutas üks kiusaja: «Kas ma olen ainus, kelle meelest on iga pilt Chiara Nastist vulgaarne? Isegi kui ta kannab kõrgmoodi puudub temas igasugune elegants.» Teine nimetas Chiarat «ignorantseks kretiiniks».

Praeguseks on Chiara vetsupaberipostitus kogunud ligi 25 000 like’i ning üle 500 kommentaari, kus teda geniaalse lähenemise eest kiidetakse, kirjutab The Local.

 

Pulirsi in modo decente #forhaters

A post shared by Chiara Nasti (@nastilove) on

Itaaliaski on sotsiaalmeediakiusamise teema viimasel ajal teravalt fookuses olnud. Septembris kiitis valitsus heaks küberkiusamise vastase seaduse, kuna mitmed teismelised olid end kiusamise tõttu tapnud.

Eelmisel kuul kirjutas poliitik Laura Boldrini Facebooki loojale Mark Zuckerbergile avaliku kirja, milles kritiseeris meest, et tema sotsiaalmeediakanalis on liiga palju vihkamist ning on tagumine aeg midagi ette võtta. Boldrini on varem avalikustanud viha- ja ähvardussõnumeid, mida ta on Facebooki teel saanud, kuna ta tahab tähelepanu tõmmata sellele levinud ja mitte vastuvõetavale fenomenile – sotsiaalmeedia kasutamisele vihasõnumite edastamiseks.

 

A post shared by Chiara Nasti (@nastilove) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles