Vaata, mis on Eesti parim magustoit!

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüleekreem
Brüleekreem Foto: Mattias Cafe OÜ

Eesti Parima Toiduaine konkursi kõige magusamast voorust väljus võitjana Mattias Cafe OÜ klassikaline creme brulée, mis on turul Joel Ostrat Küpseta-Naudi-Ela kaubamärgi all ning võib edaspidi auga kaela riputada Eesti Parim Magustoit 2017 tiitli.

Konkurssi korraldava Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul oli magustoitude kategoorias hindamisel ühtekokku 19 toodet ja tasavägine heitlus seab kodumaise magusatööstuse lati väga kõrgele tasemele.

Võidukarika saab aga pea kohale tõsta Mattias Cafe OÜ klassikaline creme brulée, mis on trendikas purgimagustoit koheseks nautimiseks. «Tootja enda sõnadega on tegu küpsetatud koogel-moogel magustoiduga, mis on saanud  mõnusa kreemise konsistentsi küpsedes sous vide meetodil ehk veevannis. Brüleekreem on oma olemuselt väga hõrk magusroog ning hõbemärgi võitja on toonud turule elegantselt mugavas võtmes adaptsiooni, mis rikastab positiivselt kodumaist valmistoitude valikut,» sõnas Potisepp.

Järgmisel nädalal seisab ees väikeettevõtete konkursil kandideerivate piirkondlike toodete hindamine, mis toimub 21. märtsil Tartus ja 23. märtsil Tallinnas, kuldmärkidele kandideerivate toodete hindamine leiab aset 5. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles