Naise viljakusprobleemide oht suureneb vanusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilistes kolmekümnendates ja neljakümnendates eluaastates lapseootel naistel tuleb tõenäolisemalt ette komplikatsioone.
Hilistes kolmekümnendates ja neljakümnendates eluaastates lapseootel naistel tuleb tõenäolisemalt ette komplikatsioone. Foto: SCANPIX

Arstid panevad abielupaaridele südamele, et nad ei lükkaks lapse saamist liiga kaugele tulevikku, näidates, et 35-aasta vanustel naistel on kuus korda suurem tõenäosus viljakusega seonduvate probleemide ilmnemiseks.

Üha enam naisi pürib edasi karjääriredelil ning lapsesaamine lükatakse kolmekümnendate eluaastate lõppu, samas kui vanematel naistel on rasestumisega palju tõenäolisemalt probleeme kui nende kümme aastat noorematel sookaaslastel, vahendas teadus.err.ee.

Uuringu järgi kannatavad hilistes kolmekümnendates ja neljakümnendates eluaastates olevad lapseootel naised tõenäolisemalt komplikatsioonide käes, sh preeklampsia, emakaväline rasedus, raseduse katkemine või surnultsünd.

Neil sündivad beebid on aga suurema tõenäosusega enneaegsed, väiksema kaaluga ja võivad omada geneetilisi haigusi (sh Downi sündroomi). Kõige turvalisem iga lapsesaamiseks on vahemikus 20 kuni 35 eluaastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles