Tee kahele elu lõpuni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosjakontori perenaised: Grete Pastak (vasakul) ja Riina Paluvee soovivad arendada oma teenust täiuseni – pärast sobiva paari kokkuviimist korraldavad kihluspeo ja pulmad,  seejärel lapse ristsed, sünnipäevad, paari hõbe- ja kuldpulmad ja nii edasi. Ainult positiivsed emotsioonid!
Kosjakontori perenaised: Grete Pastak (vasakul) ja Riina Paluvee soovivad arendada oma teenust täiuseni – pärast sobiva paari kokkuviimist korraldavad kihluspeo ja pulmad, seejärel lapse ristsed, sünnipäevad, paari hõbe- ja kuldpulmad ja nii edasi. Ainult positiivsed emotsioonid! Foto: Mihkel Maripuu

Kevadel õhkavad paljud: nii väga tahaks armuda! Mida aga teha üksikul, kel pole kellessegi armuda? Ärge muretsege, appi tõttab kaks kaunist Saaremaa piigat!

Saage tuttavaks kahe kange Saaremaalt pärit naisega! Grete Pastak (35) on lõpetanud Tartu Ülikoolis majanduse eriala ja omandab praegu samas teise kõrgharidusena psühholoogi kutset. Töötanud põhiliselt turundusvallas ja juhtinud kõikvõimalikke projekte; juba viiendat aastat õnnelikus abielus.

Tema äripartner Riina Paluvee (35) on õppinud pedas kehakultuuri ja lõpetanud rakendusharidusena personalijuhi eriala. Riina on töötanud väga erinevates valdkondades, üritusturundusest ventilatsiooniseadmete müügini välja. Temagi on õnnelikus abielus – juba üksteist aastat.

Need kaks naist alustasid Eestis täiesti uue ettevõtmisega – kohtinguteenusega Tea for Two (eesti k «Tee kahele» – I. V.), mis aitab kokku viia üksikud tõsist suhet otsivad inimesed.

«Lapsepuhkusel olles otsisin armsat ideed, millega elus edasi minna. Mis tooks inimeste näole naeratuse ja oleks positiivne,» räägib Grete. Koos aasta eespool õppinud kooliõe Riinaga tõdeti, et ümberringi on mitmeid toredaid, eluga hästi hakkama saavaid sõpru, kes aga polnud veel leidnud kaaslast.

Kas ei peitu siin idee? Sobival hetkel sattusid ette Ameerika kohtinguteenuse – matchmaking’u ja dating’u – netilehed ning idee hakkas võtma selgemat kuju.

Mujal maailmas on agentuuri kaudu tutvumine üksikutele tuttav teema, Tea for Two eeskujuks saigi üks neist - «It’s just lunch» (See on kõigest lõuna. – I. V.). Eestis midagi niisugust seni polnud ja naised viisid väärt mõtte ellu.

Annavad saatusele võimaluse

Esimesed kliendid leidsid piigad oma tutvuskonnast. Läinud sügisest sai «kosjakontor» suurema hoo sisse ja praeguseks on Tea for Two andmebaasis üle 150 kontakti, kelle hulgas rohkem naisi kui mehi.

Grete tunnistab, et ainulaadne teenus vajab meie ahtakesel turul sissetöötamist – tegemist ei ole tavapärase tutvumisportaaliga, millesarnaseid tegutseb juba mitu, vaid täiesti personaalse lähenemisega.

«Kõige suurem pingemaandaja on meil anonüümsus. Ühegi meie kliendi foto ega andmed ei ripu internetis, ta jääb ainult meie teada. Salapärasel viisil julgevad paljud üksikud kaaslast otsida, sest kaotada ei ole ju miskit. Sa töötad ja tegutsed edasi, kuni ühel päeval tuleb kõne: me oleme sulle kaaslase leidnud!»

«Ja ka siis ei ole midagi kaotada,» võtab Riina jutujärje üle, «sest meie välja pakutud kohting sobiva inimesega ei kohusta millekski. See on lihtsalt tore uus tutvus, meeldiv lõuna- või õhtusöök. Kas soovitakse ka edaspidi kokku saada, otsustab pärast seda juba igaüks ise.»

Kogu vastutust üksikute Eesti inimeste eest pole Grete ja Riina plaaninud enda õlule võtta. Seepärast on nende teenusel hind, mis paneb pakutava taseme ja võimalikkuse nii mõnegi jaoks paika.

Profiili loomise eest tuleb välja käia 60 eurot (ehk siis ligi tuhat krooni), mis Grete ja Riina sõnul on vajalik selleks, et endast annaksid märku inimesed, kes tõesti soovivad kaaslast leida ja on valmis tõsiseks suhteks. Tasu teeb eelvaliku, sest inimene, kelle pilt ripub kõikvõimalikes kohtinguportaalides, naiste väitel Tea for Two poole ei pöördu.

Nemad pakuvad pigem kvaliteetteenust ega soovi klientide arvu suureks ajada. «Oleme teinekord
ausalt öelnud, et me ei saa profiili luua ega tasu võtta, sest meil ei ole teile hetkel sobivat kaaslast pakkuda,» räägib Riina.

Sel juhul jääb huviline andmebaasi ootele ja kui juhtub liituma talle sobiv inimene, võetakse temaga uuesti ühendust. Grete ja Riina ülesanne on viia kokku kaks inimest, kelle nad on küsimustiku, vestluse ja sisetunde põhjal valinud. Enne kohtumist potentsiaalse kaaslasega saab tutvuda kirjeldusega, millega inimene tegeleb ja mis teda huvitab. Teineteise pilti enne kohtumist ei näidata, teada on vaid eesnimi.

Tutvumisagentuuriga ühendust võtnud on öelnud, et nad annavad saatusele ja endale võimaluse, et sobiv kaaslane saaks nende ellu tulla eri teid pidi. Ainsaks tingimuseks on vallalisestaatus ja sobiv vanus vahemikus 28-45 aastat. «Me ei ole võtnud alla 25-aastaseid, sest sellises vanuses on lihtsam leida sõpra koolist, ööklubist või mujalt. Suhete loomine käib noorematel ju palju kiiremini,» põhjendab Riina.

«Meil on elukogenud inimesed, kes on pühendunud lastele, tööle, kel ei ole aega n-ö jahil käia. Verinoor inimene ei tea ju veel ise ka, keda ta oma ellu tahab.» Erandiks on noored, kes on mõnda aega siit eemal olnud ja Eestisse naastes avastanud, et kõik sõbrad on vahepeal kooselu alustanud.

Ka nemad otsivad nüüd endale kaaslast, ent seda on keeruline teha, kui puudub vallaliste tutvusringkond. Enamik võõrsil elanuist teab sellise teenuse olemasolust ja on positiivselt üllatunud, kui kuulevad, et tutvumisagentuur töötab ka Eestis.

Millist inimest siis Tea for Two kaudu endale otsitakse? «Inimesed otsivad võrdväärset partnerit. Teekaaslast. Huvitaval kombel ei ole meie andmebaasis inimesi, kes on masendunud sellepärast, et neil pole suhet,» räägib Riina.

«Inimene on terve siis, kui ta saab ka üksi hakkama. Siis suudab ta võtta teist inimest enda kõrval võrdväärsena, oskab suhet hinnata. Meil ei ole meeleheitel inimeste, vaid endaga väga hästi hakkama saavate inimeste klubi.»

Pärast pooleaastast aktiivset tegutsemist on paslik küsida edulugusid. Selgub, et lõunasöögil kohtunutest on neli paari õnnelikult koos. «Iga kohting on tegelikult positiivne,» julgustab Grete.

«Üks daam teatas pärast kohtamas käimist naljaga pooleks, et väga kena meesterahvas oli ja tal tekkinud hasart, keda me talle järgmisena võiksime pakkuda.» Tavaliselt käiakse kahel-kolmel kohtingul ja siis otsustatakse, kellega leidub kõige rohkem ühisosa ja kes tõesti meeldib.

Tibimaania on möödanik

Tea for Two Tallinnas Pärnu maanteel ajakirjandusmajas asuvasse hästi remonditud kontorisse tulnud meestel on enamasti seljataga pikem suhe või abielu. Nüüd, kui aastaid on ligi 40 või veidi enam, otsitakse ellu stabiilsust.

«Mehed on olnud aasta või kaks üksi, käinud ööklubides ja loonud seal suhteid. Nad ütlevad, et ööklubi kaaslastega on olnud tore reisida ja niisama kohtuda, aga pikemas perspektiivis on vaated elule siiski erinevad.

Mehed on saanud aru, et suure vanusevahega naisega huvid ja hobid tihti ei kattu. Mehed otsivad naistes elukogemust ja võrdset partnerlust,» räägib Riina. «Otsitakse inimest, kes mõistab, mis on pere ja kohustused. Inimest, kes saab iseendaga hakkama, kellele ei pea kõike ette-taha valmis tegema.»

Kõige enam ütlevad mehed, et tahavad teha potentsiaalse naisega kõike koos: reisida, trennis ja  matkamas käia. «Mõnele on väga oluline ka välimus, kirjeldatakse detailideni, milline peab kaaslane olema. Neile ei saa me pakkuda vastandlikku tüüpi,» mainib Riina.

«On naisi, kes ütlevad otse välja, et neil ei teki füüsilist tõmmet lühikese või õllekõhuga mehega. Inimesed on pahatihti eelarvamustes kinni ja ei annagi võimalust teistsugustele, kuigi nood võivad olla fantastilised inimesed.»

Grete toonitab, et enamik nende klientidest on siiski väga tolerantsed. «Vaadatakse meie küsimustikku ja imestatakse, et miks teil sellised küsimused, välimus ei ole ju määrav! Loeb inimese olemus, mõttemaailm, arusaamad ja positiivne ellusuhtumine. Väga paljud ütlevad: aidake mul leida normaalne inimene.»

Kuidas te sobivad omavahel kokku sõelute? Grete: «Vestleme ja kasutame naiselikku intuitsiooni. Juba vestluse käigus hakkab peas tuluke põlema, kas meil on kliendile kedagi pakkuda.»

Vallaliste meeste puhul on jäänud vestlusel silma tugevama soo iseseisvus. Toimunud olevat lausa positiivne mõttemaailma muutus. Paljud meestest kokkavad ega otsi endale kaaslast, kes koristaks ja küpsetaks. «Naine peab olema hoolitsetud ja armastama elu, aga tibinduse aeg on küll otsas.

Mehed leiavad, et palju toredam on selline naine, kellega on võimalik kõiki seiklusi ette võtta. Et naine oleks igas olukorras õiges elemendis. Ja meie andmebaasis olevad naised seda ka on – majanduslikult hästi hakkama saavad, aktiivsed ja sportlikud.»

«Hinnas on majanduslikult mõtlev naine, kes saab aru raha väärtusest. Masu loksutas inimlikud väärtused paljuski paika. Mitmed suhted läksid raskel ajal lörri sellepärast, et nii mõnigi naine oli harjunud, et mees maksab nende elamise kinni, aga ühel hetkel mees seda enam ei suutnud. Naine paugutas seepeale ust ja suundus otsima järgmist ohvrit. Mehed ei otsi võimalust sponsorluseks, vaid pigem mõttekaaslast ja partnerit,» täiendab Riina.

Hannes Võrno aastalõpusaates «Q» kuulutas Edgar Savisaar, et otsib enda kõrvale 45-aastast hea väljanägemisega ja talutööd armastavat naist. Kas teil oleks Edgarile sellise kirjelduse peale oma agentuuris kedagi pakkuda?

«Edgar, jah!» hüüatavad naised nagu ühest suust. «Meil on talle selline naine olemas! Lausa mitu,» läheb Grete Pastak põlema. «45-aastaseid naisi, kes on peale vaadates linnapreilid, hinges aga ihkavad üle kõige maakodu, on meil pakkuda mitu.

Nad on meile vestlusel siiralt õhanud: kui oleks tore mees ja maakoht, kuidas siis teeks maatööd, naudiks loodust ja elaks!»

Nii et küpses eas vallalised naised ja mehed, kibekähku armuma, kevad on käes!

Arvamus

Mina ühinesin Tea For Two-ga, kuna nad andsid võimaluse kohtuda kellegi erilisega ning samal ajal ei pidanud ma tooma ohvreid töös. Kuna mul on väga tihe graafik, siis leidsin, et pakkumine sobib mulle. Minu eest vaadatakse üle kõik potentsiaalsed teekaaslased, kes sobivad ka minu kriteeriumitega. Tea For Two viib mind kokku minuga sarnaselt mõtlevate ning sobiva eluviisiga naisterahvastega väga kõrgel tasemel.
Sven, 39

Vaata lähemalt:
www.teafortwo.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles