Reipalt kevadele vastu: energiaküllane seemnepuder linajahuga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chia seemned
Chia seemned Foto: Panther Media/Scanpix

Kevadel saab loodus uue hingamise ja sellega ühes vajab ka meie organism taaskäivitust, millele aitavad eriti hästi kaasa kiudainetest, vitamiinidest ja mineraalidest tulvil seemned ning neist valmistatud pudrud.

Et ka kodus midagi uut proovida, keerab Daily lõunarestorani peakokk Merlin Sõber traditsionaalsed pudruretseptid pea peale ja tutvustab tõelist energiapommi, mis ei sisalda laktoosi ega gluteeni ning paneb keha end koheselt hästi tundma. 

«Seemnepudru söömise järel võid olla kindel, et keha tänab selle tervisliku kõhutäie eest. Chia seemned on kõige paremaks taimseks oomega-3-rasvhapete allikaks, linaseemned aitavad vähendada isu ja parandada soolestiku tööd ning kanepiseemned tugevdavad immuunsus-, närvi ja südameveresoonkonna süsteemi ning ergutavad ajukoore tegevust,» tutvustab Daily peakokk seemnete tervendavat mõju.

Seemnepuder linajahuga

Neljale

  • 70 g chia seemned
  • 70 g kanepiseemned
  • 70 g linajahu
  • 800 ml vett
  • Maitse järgi jahvatatud kaneeli ja vaniljesuhkrut

Valmistamine:

Sega linaseemne jahu, chia- ja kanepiseemned veega ning lase 10 minutit seista. Seejärel kuumuta seemnepuder keemiseni ning lisa maitse järgi kaneeli ja vaniljesuhkrut.

Naudi mandlilaastude või kookoshelvestega, värskust lisa puuviljade või marjadega ning magusamaks saab pudru mee või agaavisiirupiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles