Karm video: vaata, milliseid õelusi öeldakse naisajakirjanikele internetis iga päev

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Õelate netikommentaaride kirjutamine võib olla mõnele inimesele väga lihtne ning eriti hästi teavad seda oma töö tõttu pidevalt avalikkuse ees olevad inimesed, näiteks ajakirjanikud. Mis tunne on aga kirjapandud asju neile naistele otse näkku välja öelda?

Selleks palus Just Not Sports appi mõned vabatahtlikud meesterahvad (kes polnud ise kommentaaride kirjutamisega seotud), kellel paluti ette lugeda säutse, mis on suunatud kahe naissoost spordireporteri - Sarah Spaini ja Julie DiCaro - vastu.

Tegemist on üsna karmi vaatamisega ning video lõpupoole ei suuda mehed kirjutatut enam isegi välja öelda. «Leebemate» sõnumite hulka kuuluvad näiteks soovid, et keegi ajaks naise koera auto alla, lõpus aga soovitatakse üsna järsult kellelgi naise pea hokikepiga sisse taguda.

Need naised peavad sellist kiusamist taluma iga päev, lihtsalt sellepärast, et teevad oma tööd. Taas kord võiks esitada küsimuse: kui neid asju on näkku välja öelda raske, vaat et võimatu, siis miks neid üldse kirja panna?

Vaata videot! NB! Video on inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles