Stilistid tutvustavad, mis on sel kevadel moes

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stilist Johanna Eenma.
Stilist Johanna Eenma. Foto: Susanna Eenma

Juba sel nädalavahetusel saab Tartu Kaubamaja keskuse laval uudistada algava hooaja olulisemaid moetrende, mida enda garderoobi uuendades võiks silmas pidada. Stilistid Ženja Fokin, Johanna Eenma ning Karis Kuusk räägivad, milliseid suunad maailma moemetropolidest meieni jõudmas on. 

Stilist Ženja Fokin.
Stilist Ženja Fokin. Foto: Marilin Leenurm

Ženja suunab inimese värvide juurde. «Oluliseks trendisuunaks on 80ndate stiilis  kontrastsed värvikombinatsioonid,» kinnitab stilist. «Tihti tahetakse kirgastes toonides  rõivastusele lisada musta värvi kingad, kuid kollase kleidi juurde võiks hoopis sobitada 

näiteks punased kingad või rohelise triiksärgi juurde sinise lipsu!»

Algava hooaja olulisemate värvidena toob Ženja välja kogu sinise värvigamma (eriti   Läänemere, elektrisinise ning paradiisisinise), rohelise (greenery-rohelise, mündirohelise   ning oliivirohelise) ning 50 roosat varjundit - alustades puuder- ja vanakooliroosast kuni vibreeriva fuksia- ja barbiroosani välja. 

Nii Ženja kui ka Johanna kinnitavad, et moes on ka 70ndad ning kevadele sobivalt ka  flower-power. «80ndate tulekuga pole veel 70ndad veel valmis lahkuma - alt laienevad püksid, mainitud lilleprint kõikvõimalikul kujul, teksa söögi alla ja peale ning minu isiklik lemmik - rock’n’rolli ükskõiksusega kantav hommikumantel,» kinnitab moeteadlik Johanna Eenma. 

Karis Kuusk
Karis Kuusk Foto: Erakogu

«Mul on hea meel, et kevadega naaseb romantika - lendlev tüll, viktoriaanlikud volangid,  lillemuster uues kuues ja rõhutatud pihaosa korseti näol,» õhkab stilist. «Need on   põnevad elemendid, millega mängida ja ootamatult komplekti täiendada. Kindlasti pole   veel kuskile kadunud minimalism, kuid see on edasi arenenud vormiks, lõiked on 

mahulisemad.»

Lastemoega tegelev stilist Karis Kuusk ütleb, et suvele sobivalt on taas kuumaks trendiks   mereteemaline stiil – valge-sinise kombinatsioon nii triipude kui täppidega. Stiil on  lastemoodi jõudnud eelmise kevadhooaja täiskasvanute moest. Popp triibumood võib  laste seljas vahel väga ootamatult erilisi lahendusi leida ning see tuleb noorele moegurule vaid kasuks. 

Värvidest domineerivad taevasinine, päikesekollane, kreemjad roositoonid ning mahedad   piimakohvi värvid. Popid on ka maalähedased toonid ja mustrid ning käsitööst inspireeritud riided, mis sobivad mõnusaks olemiseks ja mängimiseks nii linna, maale kui randa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles