Mida teha, kui su partner sind ignoreerib?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Suhtes inimesed on ehk liigagi tuttavad selle tundega, kui partner ühtäkki külmaks muutub ja sulle justkui selja keerab. Kui nii juhtub, on mõned asjad, mida sa saad ise olukorra parandamiseks teha.

  1. Vaata enda sisse. Mõnikord võib juhtuda, et sa peegeldad enda tundeid partnerile. Sinu partneri meelest ehk oli kõik täiesti hästi, kuid ühtäkki hakkasid sa teda süüdistama ignoreerimises. Enne, kui tüli kiskuma asud, võta hetk mõtisklemiseks ja asjade analüüsimiseks.
  2. Ära süüdista partnerit tunnetes, mida sina tunned. Vaid sina oled vastutav selle eest, mida sa ükskõik millises situatsioonis tunned või kuidas käitud, seega ära püüa selles oma partnerit süüdistada.  Sina oled otsustanud olukorrale nii reageerida, nii et kui see sulle ei meeldi, on sinu võimuses seda ka muuta. Sinu reaktsioon partneri külmusele võib olla negatiivne, kuid enne rutakaid otsuseid mõtle järele, kuidas sa tahad, et olukord laheneks, annab Female First nõu.
  3. Ära tõmbu ka ise eemale. Kui su partner käitub ootuspärasest erinevalt, ei aita asjadele kaasa see, kui sa ka ise eemale tõmbud. Püüa vältida mentaliteeti «nagu küla koerale, nõnda koer külale» - kaks miinust ei tee siinkohal plussi. Võimalik, et su partner vajab natuke ruumi, kuid tark samm oleks esmalt siiski proovida vaikust murda ja uurida, mis lahti on.
  4. Küsi partnerilt informatsiooni. Selmet midagi ise eeldada, räägi oma armastatuga ning küsi talt, kuidas ta end suhtes tunneb. See annab talle võimaluse end avada ning olla aus, kuid samas ei survesta sa teda jagama infot vastumeelselt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles