Liigutav põhjus, miks printsess Diana kunagi kindaid ei kandnud

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana
Printsess Diana Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

Printsess Diana eiras meelsasti mõningaid kuninglikke reegleid. 

Printsess Diana hülgas mõned kuninglikud etiketireeglid, et anda edasi soojust ja ligipääsetavust. Kadunud printsess tahtis, et avalikkus näeks, et talle on võimalik läheneda ja temaga suhelda ja ta kasutas riideid selleks, et seda põhimõtet rõhutada.

«Kui ta külastas haiglaid, siis ta riietus alati värvilistesse riietesse, et edasi anda soojust. Ta kandis tihti ka suuri ehteid, et lapsed saaksid nendega mängida,» selgitab Eleri Lynn, kes on Kensington Palace’is «Diana: Her Fashion Story» näituse kuraator.

Printsess Diana
Printsess Diana Foto: /Caters News Agency

Printsess Diana keeldus kandmast kindaid, kuigi see oli ajalooline kuninglik traditsioon, mis viitas staatusele ja puhtusele. Talle meeldis hoida inimestel käest kinni või kätt suruda, kui ta kellegagi kontakti lõi. Lisaks otsustas ta keelduda kübaratest, sest sellega ei saa lapsi kallistada.

Pärast seda, kui printsess Diana prints Charlesist lahku läks, siis ta stiil muutus. 90ndatel oli Diana stiil pigem peenem ja puhtam. Pärast lahkuminekut tahtis ta oma välimusega rõhutada seda, et ta teeb kõvasti tööd ja seetõttu muutusid ka tema igapäevariided vastavalt sellele lihtsamaks, vahendab Cosmopolitan.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles