Juuksevärv, mis ümbrusele reageerides värvi muudab

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Kujuta ette, et toas on su juuksed blondid ja õue minnes muutuvad siniseks. Või siis tõmbuvad muidu mustad juuksed punastades üleni punaseks. Tänapäeval ei ole see enam mingi nali ega fantaasia, vaid kohe varsti kättesaadav keemiline mood.

Lauren Bowkeri ettevõte The Unseen on disaini kaasanud keemia, et luua «reaktiivset moodi». Brändi patenteeritud värvimuutva tehnoloogiaga valmistatakse rõivaid, mis muudavad vastavalt temperatuurile ja õhuniiskusele värvi. Moeringkondades nimetakse Bowkerit Alkeemikuks, vahendab Wired.

Londoni moenädalal esitles Bowker oma uusimat leiutist, erilise koostisega juuksevärvi FIRE, mis muutub vastavalt ümbrusele mitmesse eri tooni. Põhivärv on saadaval erepunasest mahedate pastelsete toonideni välja.

Lauren Bowkeri sõnul on juuksevärvi FIRE keemiline valem väga ettevaatlikult koostatud. Selleks, et värvi keemiline koostis ei ärritaks peanahka, on kahjulikud molekulid stabiliseerimisprotsessis pakitud polümeerahelatesse. «Me oleme kindlad, et see ei kahjusta peanahka ega avalda suurt mõju ka juuksekiududele. Vähemalt mitte rohkem kui tavaline poolpüsiv juuksevärv,» lubab Bowker.

Enne jaekaubandusse jõudmist tehakse uuenduslikule juuksevärvile veel teste, kuid kaua ei tule oodata. Toksikoloogiaga on juba alustatud ja värvi viimistlemine on lõppjärgus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles