Retseptisoovitus: kelmikalt vürtsikas ketšupisorbett

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ketšupisorbett.
Ketšupisorbett. Foto: Salvest

Salvesti toidublogija Liisi Laanemäe murrab müüdi ketšupist kui ainult mahlase burgeri, krõbeda kartuli või pelmeeni kaaslasest ning õpetab valmistama gurmeehõngulist ketšupisorbetti. Julged proovida?

Kuigi ketšup ei ole kindlasti tavaline koostisosa jäätise valmistamisel, siis jäine kooslus tublilt tomatisest ketšupist ja vürtsidest on ainulaadne maitsekombinatsioon, mis sobib õhtusöögi menüüs eeltoiduks või maitsemeelte ergastamiseks vahepalana ning kõige julgematele eksperimenteerijatele ka magusroaks.

Koostisained:

  • 200 ml vett
  • 75 g suhkrut
  • 200 g ketšupit
  • 6 tilka Tabascot
  • 2 tl Worchesteri kastet
  • ½ laimi mahl
Ketšupisorbett.
Ketšupisorbett. Foto: Salvest

Valmistamine:

Pane vesi ja suhkur potti. Kuumuta keemiseni ja keeda seejärel tasasel tulel 5 minutit. Lõpuks tõsta suhkrusiirup tulelt ning oota kuni see on jahtunud. Sega omavahel siirup ja ketšup, maitsesta Tabasco, Worchesteri ning laimimahlaga. Vala segu madalasse kaanega vormi ja tõsta sügavkülma. Lase segul tunnike külmuda ning sega siis kahvliga korralikult läbi ja tõsta uuesti sügavkülma. Külmunud massi tuleks 2-3 korda paar tunni jooksul kahvliga segada. Olenevalt vormi sügavusest võib sorbeti valmimine ka kauem aega võtta. Oluline on segada ja külmutada kuni ketšupisorbett on saavutanud ühtlase konsistentsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles