Kuus negatiivset hoiakut, mis ei lase sul töö juures areneda

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lev Dolgachov / PantherMedia / Scanpix

Enesekindlust võiks peaaegu alati rohkem olla. Mida teha, kui su peas kostub hääl, mis korrutab, et sa ei saa sellega niikuinii hakkama? Tihtipeale oleme iseenda kõige suuremad vaenlased.

Mida teha, et vaigistada need hääled oma peas, mis ütlevad, et sa ei saa hakkama? Siin on kuus hoiakut, mis takistavad su arengut tööl ja võib-olla ka mujal eluvaldkondades.

  1. «Ma ei saa sellega hakkama.» Igal ühel on tööl selliseid uusi ülesandeid, mis esitavad mingisuguse väljakutse ja sunnivad sind mugavusstsoonist välja astuma. See on täiesti normaalne, et sa alguses iseendas kahtled, aga oluline on mitte alla anda. Mõtle, mis on see kõige hullem asi, mis juhtuda saab, kui sa seda teed. Ilmselt ei ole see üldsegi nii õudne.
  2. «Kõik siin on minust paremad.» Võib-olla oled sa kontoris kõige uuem või noorem ja sa tunned, et sul ei ole piisavalt kogemusi, et hakkama saada. Ära unusta, et sa oled sellel kohal teatud põhjusega. Ei ole mõtet ennast teistega võrrelda, sest see ei vii sind edasi.
  3. «Ma olen seda alati nii teinud.» See on üks kõige ohtlikumaid asju, mida öelda, sest maailm meie ümber on paratamatult pidevas muutumises. Sa pead olema paindlik ja andma võimaluse ka uuele mõtteviisile või meetodile.
  4. «Ma ei ole mitte keegi.» Iga töötaja on üks osa suuremast puslest, mis kokku moodustab terviku. Ära kunagi mõtle, et see töö, mida sina teed ei ole oluline. Ära usu seda häält oma peas, mis ütleb sulle, et sa ei ole tähtis.
  5. «Ma ei taha ebaõnnestuda.» Olgem ausad, keegi ei naudi ebaõnnestumisi. See teeb ikka haiget, aga see viib sind edasi. Kui sa ei astu mitte kordagi oma mugavusstoonist välja, siis sa ei arene.
  6. «Ma vihkan seda.» Kui su mõtted keerlevad selle ümber, kui väga sa oma tööd, kolleege ja kogu valdkonda vihkad, siis sa ei anna mitte kunagi endast parimat. See on normaalne, et sa oled juba valmis suuremateks ja olulisemateks asjadeks, aga proovi seni mitte oma aega vingumise ja muretsemise peale kulutada, vahendab The Zoe Report. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles