Retseptisoovitus: krevetikokteil

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ajakirjade Kirjastus

Krevetikokteil on klassikaline krevettidest valmistatav salat. Salatisse lisatavad köögiviljad on vahel mõneti erinevad, kuid jääsalat, kurk ja avokaado on seal pea alati. Kastme valmistab ka iga kokk pisut erinevalt, aga eks see ole alati nii. Selles variandis siin on salatile nüanssi andmas konservananass.

Mereannimaailm on kirju ja rikkalik – eri meredes elutsevad krevetid, erinevad karbid, kalmaarid, kaheksajalad, krabid, vähid jne rikastavad paljude maade toidulauda. Et ka meie kauplustes on mereande üha laiem valik, aitab Mari-Liis Iloveri ja Epp Mihkelsi uus kokaraamat «Mereannid. Krevetist kalmaarini» nende molluskitega paremini tutvust sobitada. Raamatusse on kogutud lihtsalt ja kiiresti valmivad toidud, mida saab valmistada meile kättesaadavatest mereandidest. Tegijal tuleks lisada vaid pealehakkamist ja valmistamisrõõmu.

Krevetikokteil

neljale

  • 200 g keedetud ja kooritud krevette
  • pool pead jääsalatit
  • 1–2 avokaadot
  • pool pikka kurki
  • 1 väike purk ananassikuubikuid
  • 1 dl majoneesi
  • 3 sl ketšupit
  • 1 tl Worcesteri kastet
  • pipart
  • Serveerimiseks tiigerkreveti sabasid

Lõika jääsalat ribadeks. Haki avokaado kuubikuteks. Lõika värske kurk peenikesteks kangideks. Sega kõik omavahel kokku. Lisa krevetid ja nõrutatud ananassitükid.

Sega kokku majonees, ketšup ja Worcesteri kaste. Tõsta salat pokaalidesse. Jaota kaste salatile ja purusta kõige peale pipart.

Kaunista tiigerkreveti sabadega ning serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles