Mida näitavad naise kingad kandja iseloomu kohta?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millist kingapaari valida?
Millist kingapaari valida? Foto: SCANPIX

Prantsuse psühholoogid korraldasid uuringu, mille järgi on seos naise karakteri ja tema kantavate jalavarjude vahel. Alljärgnevalt on välja toodud, millistele iseloomujoontele kindlad kingad väidetavalt viitavad.

Ajakirjas Psicologia e Salute avaldatud uuringus olid autorid loonud skaala, mille järgi kõrgete kontsadega kingi kannavad naised, kes püüavad enda madala enesehinnangu tõttu sel viisil teistest üle olla, vahendas geniusbeauty.com.

  • Kontsakingad pidavat olema lemmikuks naistele, kes otsivad väljakutseid ja kellele on rohkem omased vihapursked ja kõikuv seksuaalsus.
  • Stiletosid kannavad aga pigem enesekindlad ja energilised naised, kes sobitavad kerge vaevaga tutvusi ja on loomuselt väga naiselikud.
  • Madalad kiilkontsaga kingad on iseloomulikud õrnale, paindlikule ja lõõgastunud naisele, kes kalduvad kompromissidele ja on eriti meeldivad vestluskaaslased.
  • Kõrged kiilkontsad räägivad psühholoogide hinnangul aga enesekindlusest, tugevusest ja argumenteerimisoskusest, kuigi vahel on need naised ettearvamatud.
  • Praktilised ja romantilised inimesed eelistavad autorite väitel platvormkingi – need naised pidavat otsekohesed ja edujanulised olema.
  • Tömbi ninaga madalad jalanõud, mis meenutavad stiililt meeste kingi, on kõige suurema tõenäosusega jalas ratsionaalsetel naistel, kes teavad, mida elult tahavad, kuid kalduvad depressioonile ja väsimusele.
  • Sportlikke mudeleid eelistavad väidetavalt avatud naised, kes saavutavad inimestega lihtsalt kontakti, kuid tunnevad end mõningal määral konservatiivsena ning pole alati valmis muutusteks.
     
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles