Neli asja, millest oleksid pidanud juba ammu loobuma

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lev Dolgachov / PantherMedia / Scanpix

Kuna uus aasta on juba alanud, siis nüüd oleks enesearenguteel veel viimane aeg mingeid muudatusi teha. Alati ei olegi tarvis uusi harjumusi luua, vaid mõistlikum oleks vanadest loobuda. 

Olgu need siis käitumise, riietumise või millegi muuga seotud harjumused, siis vahepeal on minnalaskmine kasulikum, et õiges suunas edasi liikuda. Elite Daily vahendab, mis on need neli asja, millest sa oleksid pidanud juba ammu loobuma.

  1. Halvad sõprussuhted. Mitte miski ei mõju nii rusuvalt kui negatiivsed inimesed. Mida varem sa neist lahti lased, seda parem. Ümbritse ennast inimestega, kellel on sarnased väärtused ja eesmärgid, kes päriselt ka sinust hoolivad ja on valmis seda tõestama.
  2. Negatiivne suhtumine iseendasse. Maailmas, kus sajad inimesed rõõmustavad, kui sa ebaõnnestud, siis sa ise peaksid vähemalt enda poolel olema. Kui sa teed vea, siis sa ei ole loll. Kui sa võtad kaalust juurde, siis sa ei ole paks ja kole. Vastupidi sa oled inimene ja keegi meist ei ole täiuslik.
  3. Ego. Samas on olemas nii palju eneseimetlejaid, keda on kohati lausa valus vaadata. Instagram ja Snapchat on täis profiile, mis karjuvad «Vaadake mind!». Mõnikord on lihtsalt tarvis telefon käest panna ja vaadata, mis su ümber päriselt toimub. Käi jõusaalis nii, et terve maailm ei tea seda. Mine õhtusöögile ja jäta telefon koju. Ühiskonnas levib trend, et meie elud justkui peavad näima täiuslikud ja tänu sellele oleme unustanud, mis on päriselt oluline.
  4. Tuleviku pärast muretsemine. Väga lihtne on langeda sellesse lõksu, et sa kogu aeg mõtled, mis on su  järgmine samm ja mida sa pead tegema, et oma eesmärke saavutada. See on ühtepidi väga mõistlik, aga teistpidi närvsööv. Keegi ei tea, mis tulevikus juhtub. Tõde võib olla väga karm. Sinu võimuses on elada hetkes ja olla valmis ka selleks, et kõik ei pruugi minna plaanipäraselt. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles