Kaheksa ilutrikki, mis päästavad iga trenni

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Markus W. Lambrecht / PantherMedia / Scanpix

On raske teha trenni nii, et see ei mõjutaks su juukseid ja näonahka, eriti kui sa kasutad lõunapausi selleks, et natuke end liigutada. Kuid sul on vaja vaid natuke ette valmistada ja planeerida ning võid ka pärast lõunast trennipausi näha välja värske nagu kurgike.

Väljaandes LiveStrong annab nõu Bostoni personaaltreener Kelly Brabants, kes kindlasti soovitab mitte iluküsimuse pärast trennist loobuda.

  1. Ära kanna meiki. Olgu see kohe selge: trenni ajal peab su nahk saama hingata, kuid kui su nahka katavad ilutooted ja higi, on see väga keeruline. Parim on nägu pesta enne ja pärast trenni.
  2. Niisked salvrätikud on su sõbrad. Ei saa pärast trenni pesta? Siis tulevad appi spetsiaalsed niisked salvrätid, mis aitavad toksiinid ja higi nahalt eemaldada.
  3. Kaitse nahka pärast treeningut. Higi ja bakterid võivad su naha untsu keerata, nii et pärast trenni duši all käimine on kindlasti kohustuslik, eriti kui sul on kalduvus seljaaknele. Kui see tõesti mingil põhjusel võimalik pole, siis kaitse nahka muudmoodi, olgu selleks roosiveega pritsimine või niiskete salvrättidega hõõrumine.
  4. Kanna enne higistamist juustesse kuivšampooni. Kasuta seda enne trenni, mitte pärast – see aitab treeningu ajal tekkival higil imenduda. Pärast trenni kuivata juuksed fööniga ja ongi tehtud.
  5. Puhtad käed, lühikesed küüned. Lühikeste küünte eest pole mitte ainult lihtsam hoolt kanda, vaid nii korjad sa ka higistelt jõusaalimasinatelt ja –pindadelt vähem baktereid.
  6. Eelista kvaliteeti kvantiteedile. Võib küll tunduda mugav ja säästlik kasutada jõusaali duširuumi seinadispenserist pakutavat šampooni-dušigeeli, kuid tegelikult peaksid sa jääma oma toodete juurde. Odavad pesuvahendid ei kaitse su nahka ja juukseid piisavalt, kuigi kui sa neid vaid mõni kord kasutad, ei juhtu sellest muidugi midagi. Vala oma šampoon-dušigeel väiksematesse pudelitesse, et saaksid neid mugavalt kaasa võtta. Leia ka kreem, mis sinu nahale sobib ning kanna seda alati kaasas.
  7. Ära stressa. Muidugi näed sa trennijärgselt teistsugune välja, kuid muuda oma perspektiivi. Vajadusel küsi nõu oma juuksurilt, kuidas stressivabamalt pärast trenni juukseid sättida – selge see, et sa ei saavuta riietusruumis kiirustades sama tulemust mis kodus, aga sa ju ei peagi.
  8. Ära korja lisabaktereid. Mõtle kaks korda järele, enne kui bakterite kaetud pinnale oma puhta rätiku paned. Parim on seda üldse kaela ümber kanda. Ära unusta ka käsi seebitada, enne kui higisele näole vett viskad – muidu kannad sinna lihtsalt mustuse kätelt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles