Üks oluline põhjus, miks on kasulik intiimpiirkond raseerimata jätta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ingram Vitantonio Cicorella/ Panther Media/ Scanpix

Intiimpiirkonna hooldus sõltub peamiselt isiklikest ja esteetilistest eelistustest. Uus uuring tõestas aga, et loomulik karvakasv on tervisele ohutum.

Nimelt tuli välja, et neil, kes kubemepiirkonda vahatavad või raseerivad, on 75 protsenti suurem tõenäosus saada mõni sugulisel teel leviv haigus. Häbemekarvade eemaldamine tekitab nahal mikrorebendeid, mille kaudu on bakteritel ja viirustel kergem ligi pääseda, edastab Greatist.

Paanikaks ei ole siiski põhjust, sest nimetatud uuringul on mõningaid mööndusi. Kubemekarvu trimmib suurem osa täiskasvanud inimestest, täpsemalt kaks meest kolmest ning neli naist viiest. Uuringust selgus, et need, kes intiimpiirkonda hooldavad, ka seksivad rohkem, mistõttu neil ongi suurem risk nakatuda sugulisel teel levivatesse haigustesse. 

Lisaks tuleb arvestada fakti, et uuringus ei käsitletud üldse kondoomi kasutamise harjumust. Kondoom on aga üks kõige lihtsamaid mooduseid, mille abil suguhaiguseid vältida. Kasuta alati uue partneriga seksides kondoomi ja ole tundlike kehaosadega hell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles