Millest unistavad tänapäeva naised?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unistamine.
Unistamine. Foto: SCANPIX

Briti psühholoogid ja sotsioloogid viisid koostöös läbi uuringu, et selgitada välja kaasaegse naise ootused elule. Tuleb välja, et 21. sajandi naised on jätnud kõrvale ambitsioonikad karjääriplaanid ning unistavad üha enam armastatud mehega pesa punumisest.

Täpsemalt selgus, et 64 protsenti briti naistest õhkab õnneliku abielu järele ning ligi 70 protsenti vastanutest tahab laste kõrval olla ja tööle mitte minna, vahendas geniusbeauty.com teadusajakirja Science.

Uuringu autorite sõnul näitas sarnane küsitlus 90ndatel, et võimalikult varsti soovis abielluda vaid viiendik briti naistest.

Lisaks pärisid teadlased, kui kõrge peaks olema tulevase abikaasa intelligentsustase. 62 protsenti inglise naistest soovis, et mees oleks neist targem, kuigi viiendik küsitletutest oli võimaliku kaasa IQ suhtes ükskõikne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles