Kuus põhjust, miks rasedana võiks joogat teha

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Rasedana on sul valida, kas istud teleka ees või oled aktiivne. Loomulikult on vahepeal raske, jalad on paistes ja üleüldse tahaks ainult jäätist süüa. Siiski võiksid proovida joogat, sest see on hea nii vaimsele kui füüsilisele tervisele. 

Siin on kuus põhjust, miks rasedana joogat teha.  

  • Sa tunned ennast rahulikumana. Uuringute järgi on joogat harrastavad rasedad vähem närvilised ja stressis.
  • Sa magad paremini. Jooga aitab sul rahulikult uinuda, sa vähkred öösel vähem ja seeläbi on su uni kvaliteetsem ning sa puhkad ennast välja.
  • Sul võib olla kergem sünnitada. Mõnes mõttes on jooga vaimne treening sünnituse jaoks. Sa õpetad oma kehale, kuidas hoida poose ja keskenduda. Nii valmistad sa ennast ette, et sünnitusega vaimselt toime tulla. Ka füüsiliselt oled ilmselt paremini valmis, sest sa oled painduvam ja su lihased on tugevamad.
  • Sul ilmselt ei  iivelda nii palju. Paljud naised on tunnistanud, et teatud poosid aitasid neil esimesel trimestril nõrkust ja iiveldust leevendada.
  • Jooga aitab leevendada seljavalu. Ilmselt kaasnevad koos kaalutõusuga ka alaseljavalud, mida aitavad leevendada hingamisharjutused ja poosid, mis tugevdavad seljalihaseid. Kõige parem ongi see, kui sul töötavad koos keha ja meel.
  • Lisaks näed sa kindlasti väga armas välja. (PureWow)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles