Said korvi? Kuus viisi, kuidas sellest üle saada

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Franck Camhi / PantherMedia / Scanpix

Kui keegi sulle korvi annab, mõjub see kahtlemata enesehinnangule ning on paras hoop ego pihta. Eriti hull võib olukord olla siis, kui sa ei osanud aimatagi, et sulle ära öeldakse – see võib tekitada tunde, et sa ei tohiks edaspidi enam sisetunnet usaldada.

Hello Giggles annab kuus head näpunäidet, mida muserdatud egoga tegeledes silmas pidada.

1. Ära võta isiklikult. See, et ta sind ei valinud, ei tähenda, et tal oleks õigus. See tähendab vaid seda, et teie kaks lihtsalt ei klapi. See ei tähenda, et sinul oleks midagi viga või puudu. Olgu see töö või armastus, on ainult kaks valikut: see kas sobib sulle või mitte.

2. Leia õppetund üles. Sageli teeb äraütlemine nii haiget, et me keskendume endale ja süüdistame juhtunus vaid iseend. Kui sind ootamatult maha jäeti maha, on see ideaalne hetk püüda aru saada, millised märgid sa maha magasid. Pole mõtet süütundes supelda, astu ohvrirollist välja ja keskendu asjadele, mis elus olulised: areng, liikumine, kasvamine.

3. Õnnitle end. Irooniata – õnnitle end! Mis just juhtus? Need, kellega pole kunagi midagi juhtunud, on maailma kõige igavamad inimesed. Just valusad õppetunnid on need, mis meid inimestena enim kasvatavad.

4. Muuda perspektiivi. Kui sa ei saa midagi, mida väga tahad, tundub see kogu rõõmu lõpuna. Valu kord juba teeb seda: paneb sind uskuma, et sa ei tunne enam kunagi õnne. Ära usalda midagi, mida sa sel hetkel tunned või mõtled! Tuleb päev, mil sa unustad, et see valu üldse eksisteeris. See valu ei defineeri sind – see oli lihtsalt midagi, mis juhtus sinu värvikas seikluses nimega elu.

5. Kõik on ajastuses. Mõnikord ei saa asjad juhtuda, sest inimesed lihtsalt pole selleks veel valmis. Ajastus on väga oluline, aga sa ei saa seda sundida. Su elu juhatavad juhuslikud sündmused ja valikud, kõik on toonud sind praegusesse hetke. Järgmine hetk võib olla juba tõeline elumuutja, olgu see siis töö- või armuelu vallas.

6. Ta oli võib-olla jobu. Jobud ütlevad kogu aeg toredatele inimestele ära – vaata kas või Oscareid. Andekaimad inimesed muusika- või filmitööstuses on jäänud pidevalt auhindadest või teenitud tunnustusest ilma. Sul peab olema piisavalt usku ja armastust iseenda vastu, et edasi elada ning iseendale truuks jääda. Kõik siin elus on ajutine, arusaamad ja väärtused muutuvad, ning ainus, mis sa tegelikult teha saad, on püüda olla parim versioon iseendast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles