Viis suurimat viga, mida treenimisel tehakse

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lev Dolgachov / PantherMedia / Scanpix

Käid trennis ja tulemust ei ole. Milles on probleem?

Eksperdid paljastavad, mis on suurimad vead, mida inimesed treenimisel teevad, ja kuidas neid parandada.

  • Sul ei ole plaani. See on sama, kui sa lähed tööle ja sai ei tea, mida sa tegema peaksid. Kõige parem oleks küsida nõu personaaltreenerilt. Pange koos paika nii soojendus, aktiivne osa kui  venitus, aga seadke kindlasti ka eesmärgid, kuhu sa üldse jõuda tahad. Kaalukaotus ei ole ainuke võimalik eesmärk. Võib-olla tahaksid sa hoopis kiiremaks, painduvamaks või tugevamaks saada.
  • Sa ei puhka korralikult. Taastumine ja trenn käivad käsikäes. Lihased peavad puhkama selleks, et sa järgmine kord trenni minnes saaksid taas teha maksimaalse soorituse. Väsinuna ei ole hea trenni teha ja sellest on ka vähe kasu.
  • Sa loodad liiga palju muusikale. Kui sa keskendud liialt muusikale, siis see võib viima fookuse liigutustelt ja pingutuselt. Jäta mõnikord telefon koju, kui sa jooksma lähed, ja keskendu sind ümbritsevale keskkonnale. Proovi, see on hoopis teistmoodi kogemus. Lihaseid treenides kujuta täpselt ette, kuidas su lihas tööd teeb, sest see võimendab liikumise kvaliteeti.
  • Sa ei joo piisavalt vett. Veepuudus mõjutab seda, kuidas sa vaimselt ja kehaliselt trenniga toime tuled. Janusena võid sa tunda väsimust, pearinglust, peavalu ja isegi krampe. Veepudel on trennis sinu parim sõber.
  • Sa teed kogu aeg samu asju. Kardiotreening ei pea olema pikk ja igav jooks või rattasõit. Proovi selle asemel näiteks HIIT-treeningut või kosmonaudihüppeid. Samuti ei ole kasu, kui sa teed jõusaalis kogu aeg samu harjutusi. Mida rohkem sa endale väljakutseid esitad, seda enam sa arened. Lisaks annab see motivatsiooni, et pingutada, vahendab Now To Love.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles