Kas kohvi joomine suurendab naiste seksisoovi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia ja Ameerika teadlased on pühendanud kohvi psühholoogilisele mõjule huvitava uuringu  – ajakiri Science tegi sellest kokkuvõtte.

Selgus, et pärast selle aromaatse joogi tarbimist muutub inimene järeleandlikumaks ja teistel on teda kergem mõjutada, vahendas geniusbeauty.com.

Uurijad jõudsid antud järeldusteni pärast mitmeid lihtsaid eksperimente. Näiteks paluti vabatahtlikel osalejatel öelda enda arvamus kindla küsimuse kohta. Seejärel jagati nad kahte võrdsesse gruppi ning ühe rühma liikmetele pakuti kohvi.

Pärast seda prooviti mõlema rühma esindajaid veenda seisukohti muutma. Eksperiment paljastas, et isikud, kes kohvi ei joonud, olid üsna paindumatud, kuid nende vaatenurka, kes jooki nautisid, oli vastuargumentidega lihtne kallutada.

Teise katse abil, mis viidi läbi laborirottidel, jõudsid teadlased sensatsioonilise järelduseni – selgus, et kohv soodustab seksi. Rotid, kes said kofeiinidoosi, astusid suurema tõenäosusega kontakti vastassugupoolega ning huvitaval kombel võis näha kõige ilmsemat mõju emaste rottide puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles