11 põhjust, miks seks võib olla valus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bernd Jürgens / PantherMedia / Scanpix

Esiteks seks ei peaks olema valus. See võib olla kõik muud, nagu põnev, kuum ja kiire, aga seks ei tohiks haiget teha. 

Marie Claire vahendab kõige tavalisemad põhjused, miks seks on valus ja mida teha, et neid probleeme lahendada. Pealegi see on asi, mida mõlemad paarilised peaksid nautima.

  1. Te ei kasuta piisavalt libestit. Kui sul on probleeme sellega, et vagiina on liiga kuiv, siis tuleb kasutada selleks ettenähtud tooteid, nagu libestid või spetsiaalsed tupekreemid.
  2. Sa oled seksmänguasjade või –vahendite suhtes allergiline. Ära osta lihtsalt suvalist ja kõige odavamat kraami poest – erinevad materjalid võivad tekitada nahaärritust.
  3. Sul on probleeme sisse kasvanud karvadega. Mõnikord võib pärast vahatamist või raseerimist tekkida väikesed punnid, mis põhjustavad seksi ajal valu. Siin ei ole muud teha, kui oodata, et need ära läheks.
  4. Te kasutate valesid positsioone. Proovimine on normaalne, aga valige välja mõned positsioonid, mis on teile mõlemale head ja nauditavad.
  5. Sul on seksuaalne düsfunktsioon. Need on seksuaalhäired, mis tekitavad seksi ajal valu. Põhjuseid võib olla erinevaid, aga nende vastu on olemas ravi.
  6. Su mehel on liiga suur. Ühelgi kutil ei ole nii suur, et ei saaks kasutada kondoomi! Aga, kui asi puudutab seksi, siis tema meheau ei pruugi sobida sinu vagiinasse. Te võite proovida pikemat eelmängu ja lihtsamaid positsioone, näiteks misjonär, et sa lõdvestuksid ja ära muretse, see ei venita su vagiinat igaveseks välja.
  7. Sa just sünnitasid. Kuna su vagiina elas just katastroofi üle, siis läheb natukene aega, kuni sa jälle 100 protsenti normis oled. Mõned arstid soovitavad neli kuni kuus nädalat pärast sünnitust seksiks hoiduda, et sa saaksid taastuda.
  8. Sul on mõni suguhaigus. Seennakkused ja suguhaigused võivad ka valu põhjustada. Isegi kui sa oled ühe kindla partneriga koos, siis peaks ikkagi vähemalt korra aastas naistearsti juures kontrollis käima.
  9. Sa oled neitsi. Kui sa oled ennast selle erilise hetke jaoks säästnud, siis sa ilmselt tunned esimesel korral natukene ebameeldivust.
  10. Sa ei ole kaua aega seksinud. See ei tähenda, et sa peaksid iga nädal kalendrisse märkima, et sa ei unustaks seksida, aga kindlasti on akt pärast teatud aja möödumist valusam kui muidu.
  11. Te asute kohe asja kallale. Ükskõik, mida sa filmidest näed, siis ei tasu kohe seksiga pihta hakata. Alustage vaikselt ja jõuate parema tulemuseni. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles