Uus nukker suhtlustrend: «leivapuru» jätmine

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness / PantherMedia / Scanpix

Ilmselt oled sa juba kuulnud väljendist ghosting, mis tähendab, et inimene, kellega sa justkui oled flirtimas ja midagi põnevat alustamas, kaob ühtäkki ootamatult radarilt, ei vasta sulle ning kaob kui vits vette. Tähelepanelikud inimesed on aga avastanud, et on olemas veel üks tüütu ja haiget tegev online-käitumismuster, millele on antud nimeks breadcrumbing ehk «leivapuru» jätmine.

Nimetus viitab Hansu ja Gretekese muinasjutule, kus lapsed metsast välja saamiseks poetasid enda järel maha leivapuru. Kohtingumaailmas tähendab see väga ärritavat situatsiooni, kus potentsiaalne (poiss)sõber räägib sinuga aeg-ajalt, kuid ei tee samas ühtegi reaalset sammu, et ka päriselus kokku saada. Samas ei kao ta ka täielikult, et saaksid selgelt tema suhtumist sinusse huvipuuduseks pidada.

Hansu ja Gretekese kombel jätab ta endast maha flirtivaid sõnumeid kui leivapuru. Ilmselt suhtleb ta netis mitme inimesega, kuna see tekitab temas mõnusa tunde ja kergitab ego, kuid pärisellu ei taha ta suhtlust viia.

Kumb on hullem, ghosting või breadcrumbing, täielikult sinu internetielust kadumine või «leivapurukeste» jätmine, küsib HuffPost ning vastab, et Twitteri hinnangul on selleks ikkagi teise solgutamine ehk «leivapurukeste» jätmine. Muul juhul sa võid küll olla pettunud, et silmarõõm sinu vastu sama ei tunne, aga vähemalt on sul vastus käes ja sa saad edasi liikuda. Kohtinguelu pole tõesti vist kunagi varem olnud nii segadustekitav...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles